• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suljkanović: BiH da donese zakon o logorašima

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović rekao je danas u Omarskoj da je zadatak BiH da što hitnije donese zakon o logorašima.

 Suljkanović: BiH da donese zakon o logorašima Izvor: MONDO

Suljkanović smatra da treba sve logoraše staviti pod istu kapu jednim krovnim zakonom.

"Tako bi se uvelo više reda, jer ljudi gube svoje statuse i određena prava vraćanjem u svoja prijeratna ognjišta, tako da je neminovno da se taj zakon donese što prije", rekao je Suljkanović novinarima.

On je istakao da "nije došao prvi put u Omarsku gdje je danas prisustvovao obilježavanju godišnjice raspuštanja logora Omarska".

"Pokušaću, koliko bude moguće, da utičem i kod lokalnih i kod entitetskih vlasti da bi se ovdje podigao memorijalni centar, jer žrtva nema ni vjeru ni naciju, tako da ih moramo sve posmatrati na isti način", rekao je Suljkanović.

Obilježavanje 21 godine od dešavanja u Omarskoj organizovali su udruženja logoraša "Prijedor `92" i "Kozarac" i Saveza udruženja logoraša BiH.

Komemoraciji su prisustvovali i zamjenik američkog ambasadora Nikolas Hil i šef kancelarije Savjeta Evrope u BiH Meri En Henesi, te predstavnici bošnjačkih političkih partija, nevladinih organizacija i islamske zajednice.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je danas da je ovaj savez protiv bilo kakvog donošenja zakona o logorašima na nivou BiH. "To nikada nećemo prihvatiti, jer da smo mogli biti zajedeno ne bi ni bilo oružanih sukoba u BiH", rekao je Dukić Srni.

On je istakao da bi to bilo klasično prenošenje nadležnosti sa entiteta na nivo BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE