• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH protjeruje 17 stranih državljana

Izrečena mjere protjerivanja i jednogodišnje zabrane ulaska u BiH za 17 stranih državljana zbog nepoštivanja imigracionih propisa BiH

 BiH protjeruje 17 stranih državljana Izvor: MONDO

Inspektori Službe za poslove sa strancima izrekli su mjere protjerivanja i jednogodišnje zabrane ulaska u BiH za 17 stranih državljana zbog nepoštivanja imigracionih propisa BiH.

To je rezultat opsežne akcije koju su inspektori za strance u prethodne dvije večeri proveli dodatnim kontrolama više desetina objekata u Sarajevu, a čiji se vlasnici bave ugostiteljskom odnosno pekarskom djelatnošću, navodi se u saopštenju Službe za poslove sa strancima.

Akcija je provedena na osnovu operativnih podataka koji su ukazivali na nezakonit boravak i rad stranih državljana u Sarajevu.

Pojačane kontrole biće intezivirane u narednom periodu, i to ne samo na području Sarajeva, nego i cijele BiH, navodi se u saopštenju.

Iz Službe za poslove sa strancima upozoravaju da neće biti tolerisani neprijavljeni boravci stranaca, zloupotrebe bezviznog režima, a pogotovo ne rad stranih državljana bez radne dozvole, imajući na umu izrazito visoku stopu nezaposlenosti građana BiH.

Paralelno sa ovom akcijom, u toku je i pojačani nadzor boravka i kretanja stranaca u pograničnom pojasu s ciljem sprečavanja svih oblika ilegalnih migracija, a prvenstveno pokušaja zloupotrebe teritorije BiH radi ilegalnog tranzita ka zemljama EU, odnosno Šengen zoni.

Na tom planu inspektori Službe su u svakodnevnoj komunikaciji sa predstavnicima bezbjednosnih struktura susjednih zemalja.

O ozbiljnosti zadatka dovoljno govori činjenica da poseban izazov predstavlja više od 1.000 kilometara duga granica sa EU i da će sposobnost struktura u BiH da je učine sigurnom branom za ilegalne migrante biti jedan od ključnih parametara na osnovu kojih će se cijeniti spremnost BiH za dalji proces evropskih integracija, napominje se u saopštenju.

Služba za poslove sa strancima navodi da će i u narednom periodu uložiti maksimalne napore da, zajedno sa drugim bezbjednosnim agencijama, BiH bude zemlja sa nultom tolerancijom prema svim oblicima ilegalnih migracija i pouzdan partner EU na tom planu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE