• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik predlaže promjenu Ustava RS

Predsjednik RS Milorad Dodik smatra da bi predsjednik RS trebao da bude i član Predsjedništva BiH.

 Dodik predlaže promjenu Ustava RS Izvor: MONDO

"Ne mora to biti za vrijeme mog mandata, ali u dogledno vrijeme. To bi bilo najbolje, smanjilo bi troškove, a ojačalo bi i sposobnost Srpske za afirmaciju interesa i ciljeva u BiH", rekao je Dodik.

On je dodao da Republika Srpska, ma koliko se drugi trudili, nikada neće biti ukinuta, da će se od naredne godine krenuti sa snažnijim koracima ka samostalnosti, jer je Srpska po svemu dovoljno samostalna država i nema nijedan razlog da ostane u BiH.

"Srpska nema nijedan ekonomski i socijalni razlog da ostane u BiH. Razlozi koji još postoje u vezi su sa političkim odlukama velikih centara moći, istih onih centara koji su u periodu rata na prostoru bivše Jugoslavije propustili priliku da trajno srede Balkan", rekao je Dodik, navodeći da će Srpska pažljivo koristiti mehanizme koji su joj na raspolaganju i poštovati Dejtonski mirovni sporazum.

Komentarišući nedavnu presudu suda u Strazburu u slučaju "Maktouf i Damjanović", predsjednik Srpske je ocijenio da bi ona trebalo da dovede do ukidanja Suda i Tužilaštva BiH, koji su se pokazali kao politički subjekti.

"Kao takvi oni ne bi trebalo da postoje. Može se sjesti i dogovoriti o nekom novom sudu BiH, a o transformaciji ovog apsolutno ne", rekao je Dodik.

Govoreći o odnosima Srpske sa aktuelnom vlasti u Srbiji, Dodik je za magazin "Novi pečat" ocijenio da su oni izuzetno dobri, i da postoji visoka svijest o potrebi saradnje, bez obzira na personalna rješenja, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

On je podsjetio da se završava zajednički projekat sportske dvorane na Palama u okviru škole "Srbija", da je zajednički rađeno na Andrićevom institutu, da postoji mogućnost rehabilitacije Tjentišta, te najavio da će u narednom periodu biti održano još nekoliko sastanaka koji će učvrstiti saradnju Srpske i Srbije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE