• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na izgradnji autoputa angažovano 480 radnika

Na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj angažovano oko 480 radnika, 250 mašina, 60 kooperanata i njihovih oko 250 zaposlenih

 Na izgradnji autoputa angažovano 480 radnika Izvor: MONDO

Radovi na izgradnji dionice Prnjavor–Doboj, duge 36 kilometara na autoputu Banjaluka–Doboj, teku nesmetano, a trenutno je angažovano oko 480 radnika, 250 mašina, 60 kooperanata i njihovih oko 250 zaposlenih, te sitni dobavljači, rečeno je Srni u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske.

Prema navodima Ministarstva, na izgradnji ovog značajnog infrastrukturnog projekta u Srpskoj radi se u tri smjene, jer je uveden i noćni rad.

"Radovi se vrše iz dva pravca - `Integral inženjering` iz pravca Doboja i `Granit` iz pravca Prnjavora, a počeli su radovi i na izgradnji mosta preko Bosne, dugog oko 540 metara", kažu u resornom ministarstvu.

Iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske podsjećaju da je ugovor sa izvođačem radova, konzorcijumom "Integral inženjering" i "Granit" iz Skoplja, koji je izabran na međunarodnom tenderu kao najpovoljniji ponuđač, potpisan 24. avgusta prošle godine, a da je vrijednost radova 180 miliona evra.

Izgradnju kreditira Evropska banka za obnovu i razvoj, a na pomenutoj dionici biće izgrađena ukupno 64 objekta među kojima su mostovi, tuneli, nadvožnjaci, podvožnjaci, a od kojih je najzahtjevniji most preko rijeke Bosne.

Rok za završetak radova je tri godine od dana potpisivanja ugovora.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE