• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dječije igraonice po novom pravilniku

Na snagu stupio novi pravilnik koji će regulisati uslove za osnivanje igraonica i drugih centara za djecu.

 Dječije igraonice po novom pravilniku Izvor: MONDO

Adekvatnije utvrđivanje prostornih, materijalnih i drugih standarda za osnivanje predškolskih ustanova i centara za igru i druženje u Republici Srpskoj definisano je novim Pravilnikom o pedagoškim standardima i normativima za oblast predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

U Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske kažu da novi pravilnik, koji je stupio na snagu krajem jula, precizira koji su to jedinstveni standardi i normativi koji se moraju primjenjivati u okviru dječijih vrtića, klubova za djecu, grupa za igru – igraonicama i vrtićima u prirodi, te centrima za igru i druženje.

"Novina je što ovaj pravilnik definiše standarde i normative potrebne za osnivanje i rad centara za igru i druženje, čije je osnivanje definisano Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju. Zakon predviđa mogućnost da se za potrebe igre i druženja djece mogu osnovati centri za igru i druženje djece u okviru otvorenih i zatvorenih prostora, kao što su tržni centri, parkovi i druge javne površine", ističu iz Ministarstva.

Prema njihovim navodima, navedeni centri prilikom osnivanja moraju ispunjavati uslove u pogledu prostora i zaposlenih lica.

Centri za igru, prema novim odredbama, nemaju status predškolske ustanove, a ispunjenost uslova za osnivanje i početak rada utvrdiće nadležni organ jedinice lokalne samouprave u skladu sa novim Pravilnikom o pedagoškim standardima i normativima za oblast predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE