• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babo podigao milione sa računa Agrokomerca?

Fikret Abdić, nekadašnji direktor Agrokomerca, uspio je da se dokopa oko tri miliona evra koji su bili na računu te kompanije u jednoj banci u Beču.

 Babo podigao milione sa računa Agrokomerca? Izvor: MONDO

Prema tvrdnjama "Dnevnog avaza", navodno se radi o više od šest miliona konvertibilnih maraka (više od tri miliona evra) sredstava sa posebnog računa kompanije koje su austrijske vlasti zamrzle 1995. godine na zahtjev vlasti Bosne i Hercegovine.

Direktor Agencije za privatizaciju Federacije BiH Šuhret Fazlić potvrdio je da poseduje informacije da je Agrokomercov račun u Beču ispražnjen i da je u toku istraga kako bi se utvrdilo što se tačno dogodilo.

On je ocijenio da se očigledno radi o propustu vlasti BiH, precizirajući da niko nije reagovao kada se Abdić i u Hrvatskoj "dočepao" vrijedne imovine Agrokomerca, koju držzava sada zbog zastarijevanja ne može da vrati.

Fikret Abdić je prije rata bio direktor Agrokomerca, a u toku rata je pod njegovim vođstvom osnovana Autonomna oblast Zapadna Bosna čiji su se pripadnici sukobili s muslimanima u Cazinskoj krajini.

On je poslije propasti AO Zapadna Bosna pobjegao u Hrvatsku, gdje mu je posle rata suđeno za ratne zločine.

U Hrvatskoj je osuđen na 15 godina zatvora, a u martu 2012. godine pušten je na slobodu nakon što je izdržao dvije trećine kazne.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE