• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBiH: Počela isplata podsticaja

Vlada FBiH počela danas isplatu podsticaja poljoprivrednicima za ovu godinu, ali to ne znači da će poljoprivrednici odustati od protesta

 FBiH: Počela isplata podsticaja Izvor: MONDO

Vlada Federacije BiH počela je danas isplatu podsticaja poljoprivrednicima za ovu godinu, ali to ne znači da će poljoprivrednici odustati od protesta ukoliko federalne vlasti ne sustignu kašnjenje u isplati, izjavio je Srni predsjednik Udruženja poljoprivrednika BiH Miro Pejić.

Navodeći da ima konkretne informacije da je isplata počela za područje zapadne Hercegovine Pejić je rekao da je riječ o podsticaju za prve mjesece ove godine.

"Ne znam tačno za koji period je podsticaj, ali izgleda da je više od prvog kvartala", kaže Pejić.

Prema njegovim riječima, isplatom podsticaja za prve mjesece ove godine uglavnom su obuhvaćeni proizvođači mlijeka, jer je to proizvodnja koja u kontinuitetu teče cijele godine, dok biljne proizvodnje u zimskim mjesecima gotovo da i nema.

"Početak isplate podsticaja ne znači da odustajemo od najavljenih protesta, već samo da mirujemo", upozorio je Pejić i istakao da poljoprivrednici od Vlade traže da sustigne dosadašnje kašnjenje.

"Nećemo tolerisati isplatu manju od nekih pet do šest miliona KM sedmično koliko je potrebno da bi se stigao kontinuitet do septembra", poručio je Pejić.

Poljoprivrednicima koji su se u ponedjeljak, 19. avgusta, okupili ispred zgrade federalnog Ministarstva finansija da bi iskazala nezadovoljstvo zbog neisplaćenih podsticaja za ovu godinu, obećano je da će isplata početi za dva dana.

Poljoprivrednici su ranije najavili da će, ako ih vlasti i dalje budu ignorisale, iskazivati nezadovoljstvo bacanjem jaja, mlijeka i drugih poljoprivrednih proizvoda na zgrade ministarstava ili druga javna mjesta, ali i odgovorne ljude.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE