• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mate i Blago Šimić se izjasnili da nisu krivi

Na ročištu pred Odjeljenjem za organizovani kriminal Suda BiH optuženi Mate i Blago Šimić izjasnili se da nisu krivi.

 Mate i Blago Šimić se izjasnili da nisu krivi Izvor: MONDO

Na ročištu za izjašnjenje o krivici pred Odjeljenjem za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH optuženi Mate i Blago Šimić izjasnili su se da nisu krivi, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud BiH potvrdio je 11. oktobra optužnicu kojom se optuženi Mate Šimić tereti da je počinio produženo krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, te krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivih materija i krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

Optuženi Blago Šimić tereti se da je počinio produženo krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet drogama i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivih materija.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su optuženi u periodu od 2004. pa do 2007. godine, nakon što je Mate Šimić organizovao i rukovodio grupom za organizovani kriminal, kojoj je pristupio Blago Šimić, kao i druga njima poznata lica sa područja opštine Grude, u više navrata prevezli veće količine opojne droge marihuana-skank.

U optužnici se navodi da je 17. decembra 2012. godine u kući u Grudama, koju koriste optuženi, pronađeno 10,50 kilograma opojne droge marihuana-skank, koju su optuženi imali namjeru prodati njima poznatim licima u Hrvatskoj.

Istog dana u njihovoj kući pronađeno je i jedanaest štapina eksplozivne materije "kamniktit" i "vitezit", koju su optuženi nabavili na neovlašten način.

Optuženi Mate Šimić se tereti i da je 30. novembra 2011. godine, na području opštine Grude ugrozio bezbjednost Zorana Galića, komesara policije Zapadnohercegovačkog kantona, tako što ga je pozvao mobilnim telefonom i zaprijetio mu da će, ukoliko ga ne ostavi na miru, "dovesti vehabije koji će silovati njegovu suprugu i djecu, a da će njega vezati i natjerati da sve to posmatra".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE