• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ognjen Tadić ima rješenje za Bliski istok

Rješenja na Bliskom istoku treba tražiti po ugledu na BiH, rekao Ognjen Tadić učesnicima razgovora bliskoistočnih lidera u Amanu

 Ognjen Tadić ima rješenje za Bliski istok Izvor: MONDO

Član Stalne delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Ognjen Tadić je, učesnicima razgovora bliskoistočnih lidera u Amanu o novoj mirovnoj inicijativi na Bliskom istoku, rekao da u ovom regionu, po ugledu na BiH, svaka strana treba da bazira svoje zahtjeve na prijedlozima koji obezbjeđuju njene interese, ali da istovremeno ne ugrožavaju interese drugih.

On je istakao da je tamo gdje, uprskos tome, dolazi do konflikata, treba utvrditi procedure i protokole koji omogućavaju svakoj od strana prohodnost minimuma njenih interesa.

Tadić se nalazi u delegaciji koju predvodi predsjednik PAM-a senator Frančesko Amoruso, a koja se danas u Amanu susrela sa predsjednikom parlamenta Jordana Atefom Taravneksom i jordanskim ministrom inostranih poslova Naserom Judehom, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Tokom ovih sastanaka bilo je riječi o novoj mirovnoj inicijativi na Bliskom istoku s ciljem traženja trajnog rješenja izraelsko-palestinskih odnosa i rješenja krize u Siriji, a povodom odnosa nastalih nakon što je ovu regiju posjetio državni sekretar SAD Džon Keri.

Delegacije su razmijenile međusobne poglede sa naglaskom da nije prihvatljivo bilo kakvo rješenje koje je zasnovano na nasilju.

Delegacija će sutra razgovarati sa najvišim zvaničnicima Palestinske uprave.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE