• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krađa znakova na putu Han Pijesak-Ljubogošta

Nepoznati počinioci godinama kradu saobraćajne znakove na magistralnom putu Han Pijesak - Ljubogošta.

 Krađa znakova na putu Han Pijesak-Ljubogošta Izvor: MONDO

Nepoznati počinioci godinama kradu saobraćajne znakove na magistralnom putu Han Pijesak - Ljubogošta, a od avgusta do oktobra ukraden je 61 novopostavljeni znak, zbog čega se na ovom pravcu ne može garantovati bezbjedan saobraćaj, upozorila je Republička saobraćajna inspekcija.
Republička saobraćajna inspekcija je u proteklim godinama u više navrata upravljaču puta Javnom preduzeću "Putevi Republike Srpske" nalagala obnavljanje ukradene vertikalne saobraćajne signalizacije, ali bi nakon izvjesnog vremena nesavjesni građani krali novopostavljene znakove.

Nadležni organi, upravljač puta i preduzeće za održavanje puta, redovno su izvještavali nadležne organe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske o pojavi koja ugrožava redovno i bezbjedno odvijanje saobraćaja, saopšteno je iz Inspektorata.

Uprava kriminalističke policije je još 2011. godine obavijestila Inspektorat da su preduzete kriminalističko-operativne mjere i radnje, i da je obaviješteno nadležno tužilaštvo.

Republički saobraćajni inspektor je u avgustu ponovo naložio obnovu nestale vertikalne saobraćajne signalizacije, nakon čega je postavljeno 75 znakova, koji su, za razliku od prethodnih, označeni žigom, odnosno utisnutom oznakom putnog pravca, dionice, šifre znaka i jedinstvenim brojem znaka.

Neposredno nakon okončanja obnove saobraćajne signalizacije, redovnim pregledom puta, u oktobru je utvrđen nestanak 61 novopostavljenog saobraćajnog znaka, dok se svega 11 znakova nalazi u dijelu naselja.

U Inspektoratu navode da su počinioci ovih krivičnih djela ohrabreni činjenicom da još nisu sankcionisani, niti procesuirani, a učesnici u saobraćaju su i dalje potencijalno ugroženi na ovoj dionici, jer saobraćajna signalizacija u kojoj dominiraju znakovi izričitih naredbi ne garantuje bezbjedan saobraćaj.

U Inspektoratu upozoravaju da dalja obnova signalizacije gubi smisao ukoliko hitno ne budu pronađeni ukradeni znakovi i sankcionisani počinioci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE