• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kusturica gradi etno-selo na Romaniji

Reditelj započeo zemljane radove, za koje je opština Sokolac izdvojila 150.000 evra.

 Kusturica gradi etno-selo na Romaniji Izvor: MONDO

Nakon Mećavnika i Andrićgrada, reditelj pravi etno-selo i na Romaniji, piše "Kurir". Emir Kusturica nedavno je posjetio opštinu Sokolac i odabrao lokaciju na Ravnoj Romaniji, 250 metara od magistralnog puta Sarajevo - Sokolac - Zvornik - Beograd.

Mašine su već na ovom terenu i otpočeti su zemljani radovi, koje izvodi preduzeće "Andrićgrad" iz Višegrada.

"Za ovu godinu predvidjeli smo oko 300.000 konvertibilnih maraka, za početak realizacije ovog projekta. Riječ je o živom projektu, koji će se raditi na nekoliko platoa, po ugledu na Mećavnik. Na platou na vrhu uzvišenja iza bivšeg motela na Ravnoj Romaniji gradiće se trg, veći centralni objekat i mala drvena crkva-brvnara, a potom će se kaskadno graditi drugi objekti etno-sela.

Ovih dana ušli smo u posao pripreme tih platoa i izgradnje pristupnog puta do gradilišta", rekao je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica. Prema njegovim riječima, na nekoj od narednih sjednica Skupštine opštine Sokolac odbornici bi trebalo da ovjere ugovor o daljim aktivnostima.

O projektu koji ima za cilj otvaranje svijetu prelijepih planinskih prostora u kojima se uspjela sačuvati iskonska ljepota, netaknuta priroda i zdrava životna sredina Kusturica je za RTRS rekao:

"Riječ je o dinarskoj kući, različitim tipovima dinarske kuće, od zapadnobosanske, kninske, pa do onih koje sežu sve ovamo do Zlatibora, prema bugarskoj granici. Naša drvena kuća je kulturno blago. A u slučaju Mećavnika pokazalo se da može da bude i veoma unosan turistički biznis. Nadam se da ćemo dovesti čitavu stvar do ugovora, kojim ćemo napraviti jedan paritet između opštine i države Republike Srpske i moje firme, koja bi povela taj posao", rekao je Kusturica o svom novom projektu.

(MONDO, foto: YouTube)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE