• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Sankcije ako djeca ne krenu u školu

Ukoliko učenici iz Konjević Polja ne krenu u školu do 25. novembra organi RS pokrenuće zakonom predviđene aktivnosti

 Dodik: Sankcije ako djeca ne krenu u školu Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će nadležni organi Srpske, ukoliko učenici iz Konjević Polja ne krenu u školu do ponedjeljka, 25. novembra, pokrenuti zakonom predviđene aktivnosti na preduzimanju sankcija prema roditeljima tih učenika.

"Ovom prilikom apelujem i preporučujem da se vratite u školu. Sješćemo i razgovarati o poboljšanju uslova", rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je naglasio da poštivanje zakona obavezno za sve.

Dodik je istakao da je iz kabineta predsjednika Republike Srpske za popravke nedostataka u školi u Konjević Polju izdvojeno 30.000 KM.

On je ocijenio da su dešavanja u vezi sa nastavom u Konjević Polju nepotreban problem koji je potpuno ispolitizovan zloupotrebom djece od strane SDA, i naročito Bakira Izetbegovića koji je i kupio šatore da smjesti ljude ispred OHR-a.

"Sve je to u naivnom uvjerenju tih ljudi, a i te partije, da će biti izvršen pritisak na OHR koji bi mogao natjerati Srpsku da promijeni već važeće propise", rekao je Dodik, konstatujući da Srpska nije prekršila nijedan relevantan propis.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija i bošnjački članovi Savjeta roditelja iz Konjević Polja dogovorili su se krajem septembra u Banjaluci da će bošnjački đaci od prvog do petog razreda maternji jezik i razliku gradiva iz nacionalne grupe predmeta učiti u skladu sa programom Tuzlanskog kantona na dopunskim časovima koji će se redovno organizovati.

Nakon tog dogovora djeca su bila krenula u školu, da bi za samo nekoliko dana kasnije roditelji bošnjačke djece opet nastavili sa bojkotom nastave.

Područna škola u Konjević Polju radi u sastavu Osnovne škole "Petar Kočić" iz Kravice u opštini Bratunac.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE