• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrajk radnika “Radio Prnjavora“

Zaposleni u Javnom preduzeću “Radio Prnjavor“ održali su danas jednočasovni štrajk upozorenja.

 Štrajk radnika “Radio Prnjavora“ Izvor: MONDO

Radnici su štrajkovali kako bi poslodavcu, Nadzornom odboru i osnivaču Radija, opštini Prnjavor ukazali na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalaze.

Predsjednik Sindikata "Radio Prnjavora" Aleksandar Atić potvrdio je Srni da je danas održan i sastanak sa direktorom Radija Draganom Malićem, na kojem je Štrajkački odbor usvojio nekoliko zahtjeva.

"Poslodavcu je ostavljen rok od sedam dana da pronađe način za deblokadu računa Radija, kako bi opština Prnjavor realizovala obećanje o uplati 10.000 KM za isplatu dvije neto plate zaposlenima. Od poslodavca i osnivača tražimo da do 15. decembra završe proceduru zaduženja Radija, kako bi se izmirile obaveze prema Poreskoj upravi i omogućilo dalje normalno funkcionisanje Radija", rekao je Atić.

On je dodao da se traži i povećanje sredstava u budžetu opštine za 2014. godinu predviđenih za Radio.

"Jednočasovni štrajk biće organizovan svakodnevno, a ukoliko zahtjevi Štrajkačkog odbora ne budu ispunjeni do naznačenog roka, stupićemo u generalni štrajk, iako smo svjesni da bi takav postupak značio `gašenje` Radija i sa sobom povukao i druge ozbiljne posljedice", istakao je Atić.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da razumije situaciju u kojoj se nalaze radnici "Radio Prnjavora" i da ih na određeni način podržava, ali da štrajk, kao upozorenje, nema smisla.

"Nama je, na osnovu njihovog ranije dostavljenog izvještaja, jasno da im je ugrožena egzistencija, zbog čega smo već u rebalansu za ovu godinu definisali 10.000 KM za funkcionisanje Radija, a za sljedeću godinu smo im skoro duplo povećali budžet", rekao je Gatarić.

On je istakao da će lokalna vlast učiniti sve što je potrebno da se "Radio Prnjavor" spasi, ali da se menadžment i zaposleni moraju angažovati kako bi ostvarili i dodatne prihode potrebne za normalan rad.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE