• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrali tri centimetra asfalta?!

Asfalt na sarajevskoj zaobilaznici tanji je za oko tri centimetra od projektom predviđene debljine, javili su federalni mediji.

 Ukrali tri centimetra asfalta?! Izvor: MONDO

Već nekoliko dana, po nalogu Tužilaštva BiH, sudski vještaci uz asistenciju Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) provjeravaju debljinu asfalta. Sumnja se da je smanjenjem debljine asfalta proračun Federacije oštećen za najmanje 300.000 KM.

Prema saznanjima FTV-a, na početku asfalta debljina je deset centimetara, 500 metara dalje asfalt ima samo sedam centimetara. Tri su centimetra, dakle, ukradena.

"To mi nije poznato. Ako jeste, organi su na terenu. Ako oni naprave uvid i sve utvrde, onda će postupiti prema takvim saznanjima", kazao je za Filip Vujeva, direktor „Cesta FBiH“.

Strani izvođač radova na ovoj dionici sarajevske zaobilaznice bila je hrvatska kompanija „Osijek-Koteks“, koja je pod istragom USKOK-a u aferi „Remorker“, a asfalt je postavljalo poduzeće “Strabag”, koje je, takođe, pod istragom hrvatskog USKOK-a.

"Nadzor vrši naš inženjer, a to je kompanija IGH", kazao je Vujeva.

Inače, IGH je hrvatska kompanija čiji je direktor bio Jure Radić, bivši hrvatski ministar obnove. Kada i kako je ova kompanija uvedena u bh. ceste, za sada nije poznato. Takođee, mnogo toga nije poznato i u federalnim javnim poduzećima “Autoceste” i “Ceste”. Ove dvije državne kompanije, naime, odavno nemaju nadzorne odbore koji kontrolišu poslovanje, navodi FTV.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE