• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik "oblači" policiju RS

MUP RS krenulo je sa intenzivnim opremanjem svojih pripadnika, uz veliku podršku Vlade i predsjednika RS Milorada Dodika, tvrdi ministar Jovičić

 Dodik "oblači" policiju RS Izvor: MONDO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je da će MUP Srpske u narednom periodu svoj posao obavljati na najvišem profesionalnom nivou i u skladu sa zakonskim procedurama.

Jovičić je, povodom krsne slave MUP-a Srpske - Aranđelovdana, rekao da je Ministarstvo krenulo sa intenzivnim opremanjem svojih pripadnika, uz veliku podršku Vlade i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"U decembru stiže veći kontingent službenih motornih vozila, a raspisani su i tenderi za nabavku uniformi i obuće, tako da ćemo za Dan policije vjerovatno imati novi izgled pripadnika MUP-a", rekao je Jovičić.

Prema njegovim riječima, to će biti dodatni motiv da MUP učini što više na smanjenju stope kriminaliteta na najmanju moguću mjeru.

On je izrazio zadovoljstvo i činjenicom da u Narodnoj skupštini niko nije glasao protiv Izvještaja o radu MUP-a za prvih pola godine, ocijenivši to podrškom radu Ministarstva.

Jovičić, koji je prisustvovao promociji svršenih studenata Visoke škole unutrašnjih poslova, rekao je da su tri najbolja studenta nagrađena novčanim nagradama i rješenjima o zasnivanju pripravničkog radnog odnosa u Ministarstvu.

"Sa posebnom pažnjom i pijetetom smo se sjetili i 782 naših kolega koji su dali živote prilikom stvaranja Republike Srpske. Imamo moralnu, ljudsku i kolegijalnu obavezu da mislimo na te ljude i njihove porodice", rekao je ministar Jovičić.

Student generacije na Visokoj školi unutrašnjih poslova Gordana Šakotić očekuje da će teorijska znanja stečena na ovoj visokoškolskoj ustanovi potvrditi u praksi u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

"Ovaj poziv sam odabrala jer me, prije svega, privlačila uniforma i pomoć drugim ljudima", rekla je Šakota.

Promociji diplomiranih pravnika unutrašnjih poslova prisustvovali su i direktor Policije Gojko Vasić, ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Narodne skupštine i akademske zajednice.

(Srna, arhivska fotografija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE