• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko o "punoljetstvu" Dejtona

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio da punoljetnost Dejtonskog sporazuma mora biti prilika za da se pokaže puni potencijal BiH.

 Incko o "punoljetstvu" Dejtona Izvor: MONDO

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma, prije 18 godina, okončan užasni rat u BiH, te da punoljetnost tog sporazuma mora biti prilika za sve da pokažu puni potencijal koji ova zemlja i njeni građani mogu postići.

"Izvan političke sfere, postoje mnogobrojni primjeri talentovanih ljudi dobre volje različitih nacionalnosti, koji rade zajedno i postižu uspjeh u BiH - u poslovnoj oblasti, u oblasti kulture i sporta", rekao je Incko.

Prema njegovim riječima, ono što trenutno nedostaje u BiH jeste politička klasa usmjerena na reforme i dobro upravljanje koje je neophodno da bi se talentovanim i ambicioznim ljudima omogućilo da dostignu svoj puni potencijal za uspjeh, saopšteno je iz OHR-a.

"Trebamo samo pogledati susjedne zemlje da vidimo kakve se pozitivne promjene mogu desiti za cjelokupno društvo kada su lideri spremni da ozbiljno prihvate procese evroatlantskih integracija", istakao je Incko.

On je napomenuo da građani BiH zaslužuju trajnu stabilnost, efikasnu vlast i priliku za poboljšanje ekonomskih uslova, te upozorio da 2014. godina ne smije biti izgubljena i da uz naporan rad i predanost još ima vremena da institucije i vladajuće stranke u BiH promijene situaciju na bolje.

"U tom poslu imaju punu podršku međunarodne zajednice", zaključio je visoki predstavnik u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE