• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hodža iz BiH: Ne idite na sirijsko ratiše!

Velikokladuški imam Selvedin Beganović pozvao je selefijske vođe u BiH da prestanu nagovarati mladiće da idu u Siriju i budu "pokretna meta".

 Hodža iz BiH: Ne idite na sirijsko ratiše! Izvor: MONDO

Beganović je poručio selefijskim vođama da oni, iz svojih toplih domova u kojima uživaju uz svoje četiri žene, idu u Siriju ako već žele, a mladim ljudima u BiH da se obrazuju i time pomognu sebi, svojim porodicama i zemlji.

"Nažalost, naša omladina prihvata mišljenja tih ljudi koji nisu dovoljno obrazovani u islamu", rekao je velikokladuški imam, ističući da prva Božija naredba nije "ratuj, budi šehid", već "uči i izučavaj".

On je u izjavi za BH1 naglasio da Islamska zajednica treba da reaguje.

Selafijski vođa Bilal Bosnić iz Bužima nije htio komentaristi odlazak mladih u Siriju, dok je majka jednog mladića koji je otišao na sirijsko ratište zamolila vlasti da spriječe njihov odlazak.

Nedžad Latić, urednik portala "Bosnia tajms", podržao je velikokladuškog imama i ocijenio da je to izuzetno hrabar čin iz više razloga.

On je naveo da su se dva bitna faktora bošnjačkog društva - SDA i Islamska zajednica na neki način povukle iz ovog problema.

"SDA koketira sa njima zbog političkih razloga, a Islamska zajednica se boji i samo daje savjetodavna uputstva", rekao je Latić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE