• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dio Kastela dobija naziv po Danilu Lazoviću

Ljetnja bašta banjalučke tvrđavi Kastel mogla bi da ponese naziv po glumcu koji je posljednje dane života provodio u gradu na Vrbasu.

 Dio Kastela dobija naziv po Danilu Lazoviću Izvor: MONDO

Iako je ova inicijativa pokrenuta još prije tri godine u Skupštini grada, tek prije tri mjeseca je osnovana Komisija za pripremu prijedloga imena naselja, ulica i trgova. Prijedlozi su proslijeđeni mjesenim zajednicama na potvrđivanje, a oni koje potvrdi gradska komisija biće proslijeđeni odbornicima na odlučivanje.

Nadležni u Mjesenoj zajednici Bulevar su potvrdili da im je stigao zahtjev iz gradske uprave da se izjasne o inicijativi odbornika Marinka Umićevića da dio na Kastelu dobiju ime po Danilu Lazoviću. Oni su to učinili i odgovorili potvrdno, piše "Euro Blic".

"Danilo Lazović je posljednih dana života dosta vremena provodio u Banjaluci, mnogo je učinio za Banjalučane u pogledu organizovanja kulturnih dešavanja i zaslužuje da dio Kastela nosi njegovo ime", rekli su u MZ Bulevar.

Nadležni u gradskoj upravi tokom proteklog perioda dobili su nekoliko prijedloga za nazive banjalučkih ulica kao što su inicijativa da jedna ulica dobije ime po humanitarki austrijskog porijekla Diani Budisavljević, po tri prijedloga stigla su za ulicu sa imenom patrijarha Pavla, zatim po pjevaču Tošetu Proeskom, generalu-majoru Slavku Lisici, najmlađem odlikovanom vojniku VRS Spomenku Gostiću, kao i poginulom pilotu VRS Drašku Božiću Batanu. Tvornića obuće "Bema" predložila je da jedna lauška ulica dobije ime Ulica čileanskih rudara, dok je Udruženje Hercegovaca u Banjaluci predložilo da jedna ulica bude Hercegovačka.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE