• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samir Hondo na slobodi

Presudom Višeg suda u Beogradu, nekadašnji pripadnik Armijeoslobođen je po svim tačkama optužnice.

 Samir Hondo na slobodi Izvor: MONDO

Nekadašnji pripadnik Armije BiH Samir Hondo, optužen za ratne zločine nad srpskim civilima u logoru Čelebići 1992. godine, oslobođen je po svim tačkama optužnice kojom ga je teretilo Tužilaštvo Srbije za ratne zločine.

Optužnica Samira Hondu iz Konjica tereti da je, kao stražar u logoru "Čelebići", u kojem su bili zatvoreni srpski civili, tokom juna, jula i avgusta 1992. godine učestvovao u njihovom prebijanju.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je Hondo, po naredbi zamjenika komandira logora "Čelebić" Hazima Delića, učestvovao u batinanju i zatvaranju u šaht 16 srpskih civila koji su u šahtu, bez dotoka vazduha, držani 24 časa.

Hondi se stavlja na teret i da je tukao civile u špaliru na ulasku u hangar broj šest, gdje ih je bilo zatvoreno više od 300.

Zajedno sa drugim pripadnicima straže naredio je da svi oštećeni podignu ruke uvis i oslone se na metalni zid hangara, licem prema zidu i satima ih batinao, nanoseći im brojne tjelesne povrede.

Samir Hondo uhapšen je 20. marta na graničnom prelazu Badovinci između Srbije i BiH i od tada se nalazi u pritvoru. Srpsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv njega 21. maja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE