• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas snijeg i naglo zahlađenje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje naglo zahlađenje pa će kiša, koja pada u većini krajeva, preći u susnježicu i snijeg.

 Danas snijeg i naglo zahlađenje Izvor: MONDO

Na jugu ostaje suvo vrijeme uz sunčane periode.

Biće vjetrovito uz umjeren do pojačan sjeverni vjetar, a bura na jugu povremeno će imati olujne udare, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Temperatura vaduha bićnj od nula do četiri na sjeveru i zapadu, i od pet do osam stepeni Celzijusovih na jugu i istoku.

U Srpskoj i Federaciji BiH jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim područjima, a u ostalim krajevima sa susnježicom ili snijegom, dok je u Hercegovini sunčano, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vaduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus osam, Istočni Drvar i Kupres minus tri, Mrakovica i Han Pijesak minus dva, Drinić, Sokolac, Čemerno, Ivan-sedlo i Kalinovik nula, Mrkonjić Grad, Sarajevo, Bugojno i Nevesinje jedan, Drvar, Livno, Ribnik, Gradačac, Tuzla, Bileća i Stolac dva, Sanski Most, Srebrenica i Zenica tri, Bihać, Novi Grad, Prijedor, Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Zvornik, Rudo i Čapljina četiri, Goražde šest, Višegrad i Foča pet, Trebinje i Neum sedam, Mostar devet stepeni Celzijusovih.

Visina snijega u Istočnom Drvaru jutros u 7.00 časova bila je sedam centimetara, u Driniću i na Mrakovici tri, na Han Pijesku dva i u Mrkonjić Gradu jedan centimetar.

Na području Mrkonjić Grada i Kneževa jutros pada slab snijeg, pa se vozačima savjetuje opreznija i sporija vožnja.

Kako je saopšteno iz Auto-moto saveza Republike Srpske, zbog odrona i izlivanja potoka i dalje je na snazi obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica.

Iz Auto-moto saveza vozače upozoravaju na povećanu opasnost od odrona na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, te podsjećaju na obavezno posjedovanje zimske opreme.

Počelo je deminiranje terena na regionalnom putu Doboj - Maglaj, od mjesta Potočani do Gornjeg Pridjela Gornji, te od Ševarlija do mjesta Misurići.

Zbog toga će od 8.00 do 16.00 časova dolaziti do polučasovnih obustava saobraćaja, a vozila će propuštati u trajanju od 15 minuta.

Deminiranje terena i povremene polučasovne obustave saobraćaja od 6.00 do 17.00 časova aktuelne su i u mjestu Omanjska na lokalnom putu Makljenovac - Stanovi, na dobojskom području.

U toku je deminiranja terena u naselju Liješće, na magistralnom putu Brod - Odžak, zbog ćega će dolaziti do polučasovnih obustava saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u prnjavorskom mjestu Vijaka, gdje je u toku gradnja autoputa Banjaluka - Doboj, dionica Prnjavor - Doboj.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine dolaziće do povremenih obustava saobraćaja. Alternativni pravac je regionalni put Doboj - Modriča.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, na dionici Srpske Toplice - Karanovac u dužini od 50 do 100 metara, gdje se izvode radovi.

U toku je sanacija mosta u Karanovcu, pa je na pravcu prema Kneževu dozvoljeno saobraćanje vozilima do pet tona nosivosti i visine do 2,8 metara, a ostala vozila saobraćaju preko Jajca.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Zabrane saobraćaja na snazi su i na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, za sva vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina od 3,5 metara, a na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje za teretna vozila iznad 12 tona.

U Federaciji BiH sanacioni radovi izvode se na putevima Sarajevo - Tuzla, Tuzla - Kalesija i Bugojno - Kupres i na tim pravcima obavezno je poštovanje saobraćajne signalizacije.

Na području Federacije BiH danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nisu evidentirana duža zadržavanja.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE