• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senad Kobaš iz Travnika poginuo u Siriji

Vođa mudžahedina Senad Kobaš (35), rodom iz sela Ričice – Brankovac kod Travnika, četvrti je državljanin BiH koji je poginuo na ratištu u Siriji.

 Senad Kobaš iz Travnika poginuo u Siriji Izvor: MONDO

Vijest o njegovoj smrti prenio je Mirza Ganić iz Novog Pazara koji se, takođe, bori na strani sirijskih mudžahedina i koji je na "Fejsbuk" profilu naveo da im je Kobaš bio vođa i trener, jer je prethodno prošao mnoge stručne i specijalne obuke u kampovima za mudžahedine.

"Dnevni avaz" piše da Kobaš porodici nije otkrivao detalje gdje je, šta radi i kako je otišao u Siriju, nego im je samo kratko poručivao da je "na Alahovom putu".

Poslanici Saveza za bolju budućnost BiH, na inicijativu predsjednika stranke i aktuelnog ministra bezbjednosti BiH Fahrudina Radončića, uputili su nedavno u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH proceduru izmjene Krivičnog zakona BiH, koje predviđaju zatvorske kazne za sve one koji organizuju, vrbuju ili vrše propagandu učestvovanja u oružanim sukobima izvan BiH.

Osim Kobaša, u borbama sirijskih pobunjenika protiv aktuelne vlasti sa Bašarom al Asadom na čelu, u Siriji su poginuli i Muaz Šabić i Derviš Halilović iz Zenice i Emedin Velić iz Sarajeva.

(MONDO, foto: Nezavisne novine)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE