• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dan državnosti BiH uvreda za srpske žrtve"

Savez logoraša RS smatra da je krajnje neprihvatljivo i uvredljivo za srpske žrtve rata to što FBiH obilježava 25. novembar kao "dan državnosti BiH".

 "Dan državnosti BiH uvreda za srpske žrtve" Izvor: MONDO

"Mislimo da je krajnje bezobrazno i licemjerno da se neki bošnjački i hrvatski političari u Federaciji BiH godinama pozivaju na ZAVNOBiH, kao temelj nekakve državnosti BiH, iako je svima dobro poznato da su upravo oni najviše doprinijeli razbijanju bivše SFRJ, a samim tim i tadašnje SR BiH", saopšteno je iz Saveza logoraša Srpske.

Savez logoraša Srpske navodi da srpski narod nema kratko istorijsko pamćenje i ne zaboravlja da su upravo Bošnjaci i Hrvati isto postupili 1941. godine, kada su, kako ističu, napustili i izdali Kraljevinu Jugoslaviju u koju su se tobože zaklinjali.

"Istorija se, nažalost, ponovila i 1992. godine kada je muslimansko rukovodstvo u BiH na čelu sa Alijom Izetbegovićem održalo referendum o izdvajanju BiH iz sastava SFRJ, čime su narodi u BiH gurnuti u krvavi rat od kojeg se nikada neće oporaviti", navodi se u saopštenju.

Logoraši smatraju da bošnjački političari, ako im je uistinu stalo do BiH i suživota naroda na ovim prostorima, trebaju kao zajednički praznik prihvatiti 21. novembar, dan kada je parafiran Dejtonski mirovni sporazum ili će im se kad tad "kao bumerang vratiti raspad BiH po ugledu na dva raspada Jugoslavije".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE