• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Likvidna budžetska sredstva u RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras u Srpcu da je Republika Srpska stabilna i da institucionalno potpuno funkcioniše.

 Dodik: Likvidna budžetska sredstva u RS Izvor: MONDO

"Republika Srpska je jasno profilisanog političkog stava u BiH. Rješavamo ekonomske probleme, likvidna su nam budžetska sredstva i fondovi", rekao je Dodik, koji je lider SNSD-a, na javnoj tribini u Domu kulture u Srpcu.

On je naglasio da je SNSD učinio mnogo za Republiku Srpsku u svakom smislu od 2006. godine i da je pitanje da li bi Srpske bilo da ova stranka nije bila na vlasti.

Dodik je ocijenio da je, i pored složenih ekonomskih i socijalnih uslova, SNSD omogućio da situacija u Srpskoj ne bude dramatična i teška.

On je podsjetio da su realizovani mnogi infrastrukturni, ali i drugi projekti, važni, kako za Srpsku, tako i za sve lokalne zajednice.

Dodik je naveo da SNSD, organizovanjem javnih tribina, želi da sagleda sve probleme građana u Republici Srpskoj.

"SDS, ali i opozicija u cjelini, šalju tendenciozno loše poruke da bi zbunili građane Srpske. Mnogo je neistina u njihovim stavovima, a činjenica je da se SNSD bavi ozbiljnim pitanjima", rekao je Dodik i napomenuo da sadašnja opozicija ne može biti alternativa SNSD-u.

On je ponovio da Republika Srpska ostaje na pozicijama antifašizma. "Tamo gdje živi Željko Komšić, ali i gdje su živjeli Bošnjaci i Hrvati u Drugom svjetskom ratu, nije bilo ustanka protiv fašista. Ustanak je bio na mojoj Kozari i u krajevima gdje su Srbi bili većina", podsjetio je Dodik.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović poručio je da BiH nikad neće biti centralizovana i da tako nešto SNSD nikada neće dozvoliti.

"Mnogo je onih i iz Srpske koji su spremni da popuste. Oni sada govore da će doći na funkcije, ali mi znamo kakvu Srpsku i BiH hoće građani Republike Srpske", rekao je Radmanović, koji je predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a.

On je naveo da je neophodna potpuna ravnopravnost svih u BiH i napomenuo da SNSD štiti interese Republike Srpske u posljednjih sedam godina.

Radmanović je podsjetio da se BiH sastoji od dva entiteta i da je SNSD čvrsto opredijeljen za Dejtonski mirovni sporazum i vladavinu prava, te napomenuo da se u BiH ništa ne može uraditi bez Srpske.

On je ocijenio da je situacija u BiH veoma složena, te da je u Srpskoj bolja politička i ekonomska situacija nego u cijelom regionu. "To potvrđuju mnogi projekti koje smo realizovali, a tim tempom ćemo nastaviti i u narednom periodu", poručio je Radmanović.

On je napomenuo da Srpska nikada neće obilježavati 25. novembar kao "dan državnosti BiH", kako žele da nametnu političke snage iz Sarajeva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE