• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grad podržava Sigurnu kuću

Grad Banjaluka nastaviće da pruža podršku Sigurnoj kući, a godišnje za sufinansiranje troškova njenog rada izdvaja od 50.000 do 60.000 KM.

 Grad podržava Sigurnu kuću Izvor: MONDO

Savjetnik za društvene djelatnosti gradonačelnika Banjaluke Ljiljana Radovanović je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i početka kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja će trajati do 10. decembra, posjetila Sigurnu kuću u Banjaluci i na taj način pružila podršku ovoj ustanovi.

Radovanovićeva je podsjetila da je grad podržao otvaranje Sigurne kuće i da je sa fondacijom "Udružene žene", koja je vlastitim sredstvima kupila objekat, obezbijedio dio sredstava za njegovu rekonstrukciju i stavljanje u funkciju.

Ona je istakla da u narednom periodu predstoji borba za iznalaženje sistemskog rješenja kojim bi nasilnik bio udaljen od porodice. "Shodno važećim propisima, žrtve najčešće moraju da se udalje iz svog porodičnog okruženja, odnosno promijene uobičajni način života, što i majkama i djeci stvara dodatnu traumu", zaključila je Radovanovićeva.

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije "Udružene žene" Banjaluka Nada Golubović rekla je da će se u narednih 16 dana provoditi kampanja protiv nasilja nad ženama. "Kampanja je počela juče, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a biće završena 10. decembra - Međunarodnim danom ljudskih prava", istakla je Golubovićeva.

Koordinator Sigurne kuće Amela Bašić Tomić podsjetila je da ova ustanova radi od 2007. godine. "U tom periodu je primila 430 osoba, žena i djece koji su žrtve porodičnog nasilja, a u toku ove godine u Sigurnoj kući boravila je 61 osoba, 35 žena i 26 djece", navela je Bašićeva.

(Srna, Foto: Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE