• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkazana akcija testiranja na HIV u Kampusu

Zbog tehničkih i administrativnih teškoća u saradnji otkazana akcija testiranja na HIV i Hepatitis C u Kampusu Univerziteta u Banjoj Luci.

 Otkazana akcija testiranja na HIV u Kampusu Izvor: MONDO

Akcija testiranja u Univerzitetskom kampusu je trebala da se održi sutra 27. novembra.

Planirane aktivnosti ostvarene su sa sljedećim visokoškolskim ustanovama : Univerzitet za poslovne studije Banja Luka (25.11.), Banja Luka College (BLC) 26.11. Zadnji dan obilježavanja Evropske sedmice HIV testiranja 28. i 29. novembra dobrovoljno, povjerljivo savjetovanje i testiranje obaviće se u DROP-IN centru UG AAA od 13- 17 časova, na lokaciji Sime Matavulja 7, pored Hitne pomoći.

Udruženje i Institut obezbjediće uslugu savjetnika i medicinskog tehničara koji će vršiti testiranje OraQuick testovima (uzorak salive). Takođe u ovu inicijativu biće uključeni terensk radnici i psiholozi za oblast HIV-a i HCV-a.

UG ''Akcija protiv SIDA-e'' uz dobru saradnju sa JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske radi na realizaciji zajedničkih aktivnosti u oblasti HIV i HCV testiranja među mladima i populacijama pod povećanim rizikom na teritoriji opštine Banja Luka. Aktivnosti HIV i HVC testiranja među mladima su predviđene u vremenskom periodu 22. - 29.11.2013. godine.

(MONDO

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE