• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pijani vikend u Srpskoj

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su prilikom kontrola tokom proteklog vikenda kod 523 vozača utvrdili prisustvo alkohola u krvi.

 Pijani vikend u Srpskoj Izvor: MONDO

Alkotestirano je ukupno 1.541 vozača, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Prilikom kontrola 62 vozača su odbila da se podvrgnu alkotestiranju, a prisustvo alkohola u organizmu utvrđeno je kod 83 mlada vozača.

Aktivnosti policije u proteklih 10 dana doprinijele su poboljšanju stanja bezbjednosti u saobraćaju, pa su u ovom periodu evidentirane samo dvije saobraćajne nezgode u kojoj su poginula dva pješaka, za razliku od perioda od 1. oktobra do 15. novembra kada je poginulo 30 lica na putevima Srpske.

U toku akcije vršena je i kontrola korištenja bezbjednosnog pojasa, a zbog nepridržavanja zakonskih odredbi sankcionisano je 209 učesnika u saobraćaju.

Značajnu ulogu u poboljšanju stanja bezbjednosti u saobraćaju imaju i pješaci, o čemu govori podatak da se u petak, 22. novembra, na magistralnom putu Bijeljina-Brčko dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđen pješak kod koga je utvrđeno 3,02 promila alkohola u krvi.

Kontrolama policije prekomjerno prisustvo alkohola u krvi utvrđeno je kod 20 pješaka. Kontrolom točenja alkohola maloljetnim i očigledno pijanim licima u ugostiteljskim objektima, koju su policijski službenici realizovali u saradnji sa drugim inspekcijskim službama, utvrđeno je 37 prekršaja, od kojih devet slučajeva točenja alkoholnih pića maloljetnicima.

Analizirajući dosadašnje rezultate ostvarene u akciji koja je počela 15. novembra zbog pogoršanja stanja bezbjednosti u saobraćaju, pripadnici MUP-a Republike Srpske kontrolisali su 5.455 vozača, od čega je alkotestirano njih 3.290, a prekomjerno prisustvo alkohola utvrđeno je kod njih 1.078.

Prisustvo više od dva promila alkohola alkotestiranjem utvrđeno je kod 13 vozača, a kod njih 323 utvrđeno je količina alkohola od jednog do dva primila.

Tokom kontrola 158 vozača je odbilo da se podvrgne alkotestiranju.

Iz Ministarstva poručuju da će nastaviti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju s akcentom na prisustvo alkohola u organizumu, jer je vožnja pod uticajem alkohola uzrok najtežih saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE