• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija nastavlja alkotestiranje po kafanama

Policija RS nastavlja sa alkotestiranjem po kafanama. Evo ko će biti kažnjen, a ko ne.

 Policija nastavlja alkotestiranje po kafanama Izvor: MONDO

Policija RS i narednih će dana nastaviiti akciju čiji je cilj sprečavanje povećanja broja tragedija na putevima, koje su posljedica pretjeranog konzumiranja alkohola, ali će ovoga puta svim policijskim stanicama u Srpskoj biti dostavljene depeše sa jasnim uputstvima za policajce koji budu obavljali kontrole i racije, piše “Press RS”.

Kako je potvrđeno u MUP-u RS, depeše će biti proslijeđene jer je tokom akcije izvedene 15. i 16. novembra bilo određenih prigovora, koji ipak neće spriječiti policiju da sprovodi zakone.

Zamjenik načelnika Uprave policije MUP-a RS Dragan Ćibić rekao je na konferenciji za novinare da svaki građanin koji misli da je na bilo koji način oštećen ima pravo i da odbije da potpiše prekršajni nalog i zatraži sudsko odlučivanje.

"Svako lice koje nije bilo očigledno pijano, agresivno i nije remetilo javni red i mir, a konobar je zbog toga dobio prekršajni nalog, može tražiti suđenje i ukoliko se utvrdi da je u pravu, taj prekršaj neće platiti. Međutim, ako se utvrdi suprotno, uz kaznu će platiti i sudske troškove", objasnio je Ćibić.

Na pitanje šta je to “očigledno pijano lice”, Ćibić je rekao da je to “građanin koji tokom racije galami, tetura se i neće da postupi po zakonu i izdatom naređenju ovlaštenog službenog lica”.

"Zakon o javnom redu i miru ne predviđa granicu alkoholisanosti organizma. Ako neko i sa dva promila alkohola sjedi mirno, nikoga ne uznemirava, ne narušava javni red i mir, takvo lice neće ni dobiti prekršajni nalog. Takođe, ako imamo izdat prekršajni nalog gdje je samo navedena količina alkohola u organizmu, bez ostalih opisa, takav prekršajni nalog će pasti na sudu", naveo je Ćibić.

Podsjetimo, upravo ovakve slučajeve u javnost je iznio Press RS, čijoj redakciji su se javili ugostitelji, koji tvrde da su njihovi konobari dobili prekršajne naloge samo zato što su za vikend služili “pripite” goste.

Istovremeno, direktor Policije RS Gojko Vasić ponavlja da policija sprovodi zakone i da je osnovni cilj konkretne akcije sprečavanje tragedija, a ne pisanje kazni.

(MONDO

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE