• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema povećanja plata budžetskim korisnicima

Predstavnici Vlade RS i granskih sindikata budžetskih korisnika nisu postigli dogovor u vezi sa vraćanjem pet odsto plate ovoj kategoriji.

 Nema povećanja plata budžetskim korisnicima Izvor: MONDO

Predsjednik Sindikata pravosuđa Siniša Petrović rekao je da ostaje otvorena mogućnost za dalje razgovore, te izrazio očekivanje da će se do 10. decembra doći do zajedničkog rješenja.

"U situaciji dok su pregovori u toku, mislim da je preuranjeno govoriti o posljedicama nepostizanja dogovora, ali ne bi bilo poželjno da prolazimo kroz iste procese kao ranije", rekao je Petrović novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će u skladu sa odlukama Vlade Srpske do 10. decembra granski sindikati budžetskih korisnika zakazati sjednice republičkih odbora na kojima će odrediti dalje postupanje.

"Da li će biti vraćanja pet odsto do sada se uopšte nije postavljalo kao pitanje za sindikat s obzirom na ranije pregovore. Međutim, to pitanje se postavlja sada", rekao je Petrović, dodajući da su predstavnici Vlade Srpske naveli da će pronaći modalitet obezbjeđivanja sredstava za ovu namjenu.

On je podsjetio i na smanjenje plata od 10 odsto zaposlenima u pravosuđu u 2009. godini, što se, kako je naveo, mora ispraviti novim Zakonom o platama.

Predsjednik Sindikata uprave Tomislav Vrhovac rekao je da predstavnici granskih sindikata budžetskih korisnika nisu dobili potvrdu da će navedenih pet odsto plata biti vraćeno, ali da im nije rečeno ni da neće biti vraćeni.

"Kada je riječ o platama zaposlenih u organima uprave, oni su imali smanjenja četiri godine unazad i napokon smo postigli sporazum sa Vladom Srpske u vezi zakona o platama kojim bi mogli da isprave određene greške, što bi moglo biti gotovo do kraja marta", rekao je Vrhovac.

(Srna, Foto: Buka)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE