• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekonomska politika bez podrške Sindikata RS

Predstavnici Sindikata RS nisu podržali radnu verziju budžeta i ekonomske politike za 2014. godinu

 Ekonomska politika bez podrške Sindikata RS Izvor: MONDO

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je danas da predstavnici sindikata nisu podržali radnu verziju budžeta i ekonomske politike za 2014. godinu, kao i da će korisnici budžeta nastaviti razgovore sa socijalnim partnerima.

"Ono što je činjenica i što je dogovor korisnika budžeta i Vlade jeste da oni nastavljaju dalje da razgovaraju i pregovaraju o zahtjevima sindikata i obećanju Vlade o vraćanju plata, ali i nekim drugim stvarima koje smo mi fokusirali kao veoma važne za radnike Srpske", rekla je Mišićeva novinarima nakon završne javne rasprave o radnim verzijama ekonomske politike i budžeta za narednu godinu.

Ona je istakla da je stav Sindikata ostao apsolutno isti, te dodala da na završnoj raspravi nikom nije ništa obećano, niti je rečeno nešto novo.

Mišićeva je navela da iskazano zadovoljstvo poslodavaca ekonomskom politikom i budžetom juče na sjednici Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske daje za pravo Sindikatu da predsjednici granskih sindikata krenu u aktivnosti u vezi sa pregovorima za povećanje plate za radnike u realnom sektoru.

"I na ovom skupu Sindikat je ostao usamljen i jedini koji nismo dali podršku jednom i drugom dokumentu", zaključila je Mišićeva.

Danas su završene javne rasprave o radnim verzijama ekonomske politike i budžeta Republike Srpske za 2014. godinu, nakon čega će Vlada još jednom razmotriti sve prijedloge i sugestije socijalnih partnera.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE