• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babićeva odbrana traži oslobađanje

Odbrana Save Babića, optuženog za zločine počinjene tokom rata u Bratuncu, zatražila je pred Sudom BiH oslobađajuću presudu.

 Babićeva odbrana traži oslobađanje Izvor: MONDO

Babićeva odbrana smatra da Tužilaštvo tereti pogrešnog čovjeka.


Iznoseći završne riječi, advkat Petko Pavlović rekao je da je konačno priveden kraju dugotrajan proces, koji je, prema njemu, odugovlačilo Tužilaštvo BiH, jer je odbrana svoje dokaze provela na jednom ročištu.

"Iz bubnja je izvučen i optužen pogrešan čovjek. Predlažemo oslobađajuću presudu", rekao je Pavlović i dodao da je u radu nailazio na brojne poteškoće zbog nekorektnog odnosa postupajućeg tužioca.

On ističe da nije dokazana krivica optuženog Babića i da je upitan kredibilitet brojnih svjedoka. "Mnogi su pripremljeni da govore neistinu, a neki su i po više puta mijenjali svoje iskaze", rekao je Pavlović, ističući da mnogi svjedoci Tužilaštva nisu ni spomenuli Babića.

Tužilaštvo tereti Babića, bivšeg komandira Vojne policije Vojske Republike Srpske u Bratuncu, da je u maju 1992. naredio, počinio i propustio da spriječi zatvaranje nesrpskih civila u školu "Vuk Karadžić" u Bratuncu, gdje su, prema optužnici, maltretirani, a neki su i ubijeni, prenosi Birn.

"Nije dokazano da je Babić bio komandir logora, da je imao kontrolu nad zatočenima u školi, nije dokazano da je bio član kriznog štaba niti da je učestvovao u progonu nesrpskih civila", rekao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, Babić nije bio ni član političke partije niti je ikada ispoljavao mržnju prema muslimanima i Hrvatima.

Babić je rekao da mu je žao mi je svih žrtava i njihove patnje. "Znam kako im je, jer sam i sam sve to prošao", rekao je Babić.

Izricanje presude Babiću zakazano je za 18. decembar.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE