• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Centar za socijalni rad i dalje bez direktora

Vera Sladojević neće biti novi direktor Centra za socijalni rad jer taj prijedlog nije usvojila Skupština grada Banjaluka.

 Centar za socijalni rad i dalje bez direktora Izvor: MONDO

Mjesto direktora Centra za socijalni rad Banjaluka i dalje će ostati upražnjeno zato što odbornici u Skupštini grada na posljednjem zasjedanju nisu usvojili prijedlog Komisije za izbor i imenovanje da na ovo mjesto imenuje Veru Sladojević.

Sladojevićeva je na osnovu raspisanog konkursa bila najbolje ocijenjen kandidat. Za nju je, međutim, glasalo 10 odbornika, dok je 15 bilo uzdržano, pišu Nezavisne novine.

Nezavisne podsjećaju, raspodjelom direktorskih fotelja u javnim ustanovama i preduzećima na osnovu koalicionog dogovora ovo mjesto pripadalo je DNS-u, čiji su odbornici upravo zbog toga bili protiv imenovanja Sladojevićeve, koja je inače nestranačka ličnost.

"Imali smo konsultacije u okviru DNS-a, i u narednih nekoliko dana imaćemo sjednicu Predsjedništva gdje ćemo zauzeti konkretne stavove po pitanju imenovanja direktora. Nemamo posebnih razloga da trčimo i žurimo za imenovanjem jer često se prigovara da imamo problema u vezi sa raspodjelom fotelja", kazao je Budimir Balaban, član DNS-a i predsjednik Skupštine grada.

Milenko Jaćimović, član Komisije za izbor i imenovanja, istakao je kako će u narednih 15 dana Komisija propisati nove uslove za izbor, nakon čega će biti raspisan novi konkurs. Naglasio je da je zaprepašten što Vera Sladojević nije izabrana za direktora pošto su upravo članovi Komisije iz reda opozicije bili za to da se njeno imenovanje uputi Skupštini na glasanje.

Što se tiče ovog skupštinskog zasjedanja za novog direktora Centra za razvoj i unapređenje sela je izabran Milenko Šarić, koji je ovu funkciju obavljao i dosad i to u dva mandata. Za njega je glasalo 19 odbornika, dok je osam bilo uzdržano.

"Kada je u pitanju SNSD, nijednog trenutka nije bilo sumnje ko će biti direktor", kazao je Duško Račić, odbornik SNSD-a.

Šarić je rekao kako njegovo imenovanje znači da će se započeti poslovi raditi u kontinuitetu.

(MONDO, Foto: Press.rs)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE