• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebinjci optuženi za drgovinu drogom

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri osobe iz Trebinja koje se terete za trgovinu drogom.

 Trebinjci optuženi za drgovinu drogom Izvor: MONDO

Optužnica ih tereti da su od novembra 2009. do maja 2010. godine postali članovi organizovane kriminalne grupe koja se bavi međunarodnom kupoprodajom, posredovanjem i isporukom heroina i marihuane.

Optuženi su i da su učestvovali u trgovini droge sa teritorije Crne Gore u BiH, te dalje u Hrvatsku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U optužnici se navodi da, nakon što su se optuženi B.R. kao organizator i S.R. kao pripadnik grupe za organizovani kriminal dogovorili sa njima poznatim licem iz Crne Gore da kupe osam kilograma marihuane, otišli su u Crnu Goru kako bi izvršili pregled droge i dogovorili njenu cijenu i način isporuke.

Nakon toga, B.R. je angažovao D.G, koji je zaposlen u CJB Trebinje, da ode na područje Crne Gore kako bi preuzeo dogovorenu količinu droge.

Optuženi D.G. je zatim, preko graničnog prelaza BiH sa Crnom Gorom, pozivajući se na svoja policijska ovlašćenja da bi izbjegao detaljnu kontrolu granične policije, u putničkom vozilu prevezao 10 pakovanja marihuane ukupne težine 8.645 grama, s namjerom da pet kilograma preda optuženom B.R. radi dalje prodaje, a ostatak zadrži za sebe kako bi je prodao na području Trebinja i šire, ali su pripadnici CJB Trebinje pretresli putnički automobil i pronašli drogu.

Optuženi B.R. je svoj automobil prodao jednom licu koje mu je platilo samo dio cijene, a ostatak iznosa dogovoren je kao kompenzacija za drogu nabavljenu u Crnoj Gori.

Kupac automobila je organizovao prebacivanje i transport droge, angažujući njemu poznata lica da je prevezu preko granice u BiH i sakriju na području opštine Bileća.

Prilikom prevoženja droge u Trebinje, gdje je optuženi B.R. trebalo da je preuzme, pripadnici CJB Trebinje su pronašli jedno pakovanje heroina od 519,96 grama.

U optužnici se navodi da je B.R. od kraja 2009. godine do aprila 2010. godine sa područja Crne Gore organizovao kupovinu, prevoz i prenos marihuane preko granice u BiH i u više navrata je prodavao V.P. koji je ovu drogu prodavao krajnjim korisnicima na području Trebinja.

Početkom aprila 2010. godine optuženi V.P. je na području Trebinja kupcima droge za 4.000 evra prodao tri kilograma marihuane, a za 2.900 evra prodao je dva kilograma ove droge. Za 1.270 evra prodao je pola kilograma marihuane.

Optuženi B.R. se tereti da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama, a S.R, D.G. i V.P. da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE