• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradonačelnik Doboja: Sve je bilo javno

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović izjavio da je u slučaju "ŽGP" sve bilo "Javno i tramsparentno".

 Gradonačelnik Doboja: Sve je bilo javno  Izvor: MONDO

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović, jedan od osumnjičenih da je građevinskom preduzeću "ŽGP" iz Doboja omogućio sticanje protivpravne imovinske koristi od oko 1,4 miliona KM, izjavio je danas da je u tom slučaju sve urađeno javno i transparentno.

Petrović je rekao novinarima da očekuje da pravosudni organi daju svoje mišljenje o ovom slučaju.

"Smatram da je sve bilo javno i transparentno i o tome je raspravljano na sjednici Skupštine opštine", rekao je Petrović, dodajući da nema nikakvih argumenata da je u tom periodu preduzeće "ŽGP" moglo biti tuženo da vrati finansijska sredstva.

Petrović je naglasio da bi tužba protiv "ŽGP-a" dodatno išla na štetu opštine.

"Videćemo šta će se u narednom periodu desiti. Sve je bilo korektno i na pravosuđu je da kaže što misli", zaključio je Petrović.

Okružnom tužilaštvu Doboj 29. novembra podnesen je izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv gradonačelnika Petrovića, advokata Siniše Đorđevića, dobojskog privrednika Vojislava Rađe i još tri lica zbog sumnje da su građevinskom preduzeću "ŽGP" omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi do 1.403.146 KM.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj saopšteno je da postoji osnov sumnje da je Petrović iskoristio položaj i ovlaštenja, jer je u toku parničnog postupka, ne tražeći mišljenje pravobranioca koji je tadašnju opštinu zastupao u tom postupku, prekršio Statut opštine.

U saopštenju je navedeno da postoji osnov sumnje da je on na sjednici Skupštine opštine, održanoj u septembru 2011. godine, predložio informaciju koja sadrži okončanje sudskog spora na način da se građevinskom preduzeću iz Doboja prizna ulaganje u traženom iznosu od 935.430 KM, uvećano za 50 odsto obračunatih kamata.

U saopštenju se dodaje da je Petrović znao da su predložena plaćanja potraživanja zastarjela, a dokumentacija po osnovu kojih se potražuju novčana sredstva nepotpuna i bez ispoštovane zakonske procedure, odnosno prihvaćeni su dokumenti koji su potpisani samo od odgovornog lica u ovom građevinskom preduzeću.

Isplata po ovom vansudskom poravnanju izvršena je od novembra 2011. do septembra 2012. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE