• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodika ne zanimaju odluke Ustavnog suda

Predsjednik RS kaže da ga ne zanimaju odluke Ustavnog suda BiH, jer je u nizu slučajeva odluke donosio bez pravnog osnova i bio politički motivisan.

 Dodika ne zanimaju odluke Ustavnog suda Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je SDS velikom galamom najavljivao da će smjenu kadra SDS-a u Savjetu ministara BiH Ustavni sud riješiti u njihovu korist, ali da je jasno da organ koji nekoga izabere, on ga i smjenjuje.

Komentarišući odluku Ustavnog suda BiH kojom je odbačena apelacija smijenjenih ministara i zamjenika ministara iz redova SDS-a u Savjetu ministara BiH, Dodik je rekao da ga ne zanimaju odluke Ustavnog suda BiH, jer je u nizu slučajeva odluke donosio bez pravnog osnova i bio je politički motivisan.

"Ne podržavam odluke Ustavnog suda BiH, jer su one političke, ali se nisam raspitivao uopšte kada je SDS podnio apelaciju u ovom slučaju", istakao je Dodik.

Govoreći o slučaju "ubistvo Riste Jugovića", Dodik je istakao da ako Tužilaštvo BiH raspolaže saznanjima da se ne vodi nikakva istraga protiv Mirka Šarovića u vezi sa tim slučajem, to treba ono da saopšti javnosti, a ne SDS umjesto njih.

Dodik je, povodom današnje najave Šarovića da će ga, najvjerovatnije, tužiti, rekao da Šarović može da ga tuži, ali da očigledno ostaje određena nedoumica u vezi sa slučajem ubistva Jugovića.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je ranije nedvosmisleno rekao da raspolaže saznanjima u vezi sa istragom koja se vodi protiv Šarovića. On je rekao da je takvu informaciju dobio od najvažnijih ljudi koji rukovode organima i da je samo tražio da se javnost o tome obavijesti.

"U tom pogledu zatražio sam u javnom obraćanju da se Sipa konačno oglasi o čemu se tu radi. Sipa je rekla da je sve u vezi sa tim predmetom upućeno Tužilaštvu BiH", rekao je Dodik.

Komentarišući zahtjev člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da bude ispitana ustavnost aranžmana BiH sa MMF-om, Dodik je rekao da je Komšić čovjek bez legitimiteta u političkom smislu.

"MMF nije nešto što mi volimo i ne bismo željeli da dugo ostane ovdje, ali u svakom slučaju ne znam šta je nadležnost Ustavnog suda BiH - od koga se pokušava napraviti zakonodavac i političko mjesto za odlučivanje", rekao je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE