• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija "Loto": Privođenja i u Zotoviću

U nastavku akcije "Loto" kriminalistička policija RS je pretresla Zavod "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci i na saslušanje privela šest osoba.

 Akcija "Loto": Privođenja i u Zotoviću Izvor: MONDO

U nastavku policijske akcije "Loto" izuzeta je određena medicinska dokumentacija iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci, a na saslušanje je privedeno šest osoba, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

U akciji su učestvovali pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i banjalučko Okružno tužilaštvo.

U banjalučko Okružno tužilaštvo privedeni su osumnjičeni iz Banjaluke A.D, V.J, T.T, i B.B, a u svojstvu svjedoka ispitani M.O. i T.D, oba iz Banjaluke.

Privedene oosbe dovode se u vezu ili imaju saznanja o nezakonitim ostvarivanjem prava na invalidsku penziju, dodaje se u saopštenju.

Nakon ispitivanja, oni su pušteni da se brane sa slobode.

Okružno tužilaštvo Banjaluka i pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske pokrenuli su 6. decembra akciju "Loto", koja ima za cilj otkrivanje lica koja su u prethodnom periodu omogućili sticanje prava na invalidske penzije osobama koje za to neispunjavaju zakonske uslove.

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" najavio je da će u potpunosti sarađivati sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Okružnim tužilaštvom Banjaluka u akciji "Loto", usmjerenoj na otkrivanje zloupotreba pri izdavanju invalidskih penzija u Republici Srpskoj.
Iz Zavoda je saopšteno da su danas dobili zahtjev za izuzeće određene medicinske dokumentacije i njeno dostavljanje Okružnom tužilaštvu.

"Dokumentacija se trenutno priprema i biće proslijeđena kako je traženo", navedeno je u saopštenju.

Okružno tužilaštvo Banjaluka danas je saopštilo da je u nastavku policijske akcije "Loto" izuzeta određena medicinska dokumentacija iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" i da je na saslušanje privedeno šest osoba.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE