• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doček 2014.: Na trgovima uglavnom "lokalci"

Zbog krize i manjka novca u budžetima većih gradova i opština, građane BiH će u najluđoj noći zabavljati uglavnom lokalni bendovi i muzičari.

 Doček 2014.: Na trgovima uglavnom "lokalci" Izvor: MONDO

Za sada je poznato da će doček najluđe noći biti upriličen u Sarajevu, Banjaluci, Prijedoru, Bugojnu, Doboju i Brčkom dok će građani Zenice, Mostara, Bijeljine i Zvornika biti uskraćeni za proslavu na gradskim trgovima i ulicama.

Doček Nove 2014. godine u Banjaluci biće održan na Trgu krajine, gdje će biti priređen vatromet, a nastupiće Maja Tatić, "Balkan expres", bend "Tu i tamo" i Krajiški trubači.


Svečani program dočeka Međunarodne Nove 2014. godine počeće 31. decembra u 20 časova, a završiće se u jedan čas iza ponoći.

"Program dočeka počinje od 20 časova sa banjalučkim 'Tu i tamo' bendom, a u 21.15 časova nastupa Maja Tatić sa bendom. Od 22.15 nastupaju 'Krajiški trubači', a sat kasnije poznati bend 'Balkan expres'. Tačno u ponoć građani će moći uživati u neizostavnom vatrometu, a kasnije nastaviti zabavu uz svirku 'Balkan expresa'", potvrdio je za MONDO Milorad Petrić, direktor Kulturnog centra "Banski dvor".

Gradski oci i KC "Banski dvor" ni ove godine nisu zaboravili najmlađe sugrađane kojima će biti priređen doček Dječije Nove godine. Program za djecu počinje od 11 časova uz nastup "Vrapčića" i učesnike festivala "Mali kompozitor" i "Đurđevdanske zvjezdice". Zabavi mališana pridružiće se baletni studio "Allegro", djeca iz banjalučkih vrtića, te Deda Mrazica. U 12 časova biće upriličeno svečano odbrojavanje i doček Dječije Nove godine, a 2014. godinu mališanima će prvi čestitati Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

Posebnost novogodišnjih praznika u gradu na Vrbasu ove godine predstavlja "Novogodišnji grad u gradu – Zimzograd"na Trgu Krajine koji se sastoji od 24 kućice, a u kojima će se prodavati uglavnom domaći proizvodi iz najboljih gradskih restorana. Najmlađi će moći da uživaju u posebno dizajniranim Zimzograd paketićima, ali i u luna parku, karuselu, rotonu, autićima, dok će u "Veseloj kući" biti organizovane svirke lokalnih i regionalnih izvođača.

Banjalučani koji se odluče da Novu godinu dočekaju u ugostiteljskim objektima moraće da izdvoje od 15 do 100 KM. Rezervacija mjesta u kafe baru "JazzBanjaluka" po osobi iznosi 15 KM, a u cijenu je uračunata konzumacija hrane i koncert banjalučkog sastava B-Side Acoustic. DFK takođe organizuje doček Međunarodne Nove godine, a goste će zabavljati "Đuma i Kajka". Ulaz za djevojke iznosi 40 KM, dok je za muškarce 50 KM.

Gradska uprava Sarajeva još pregovara sa sponzorima organiziranog dočeka Nove godine, a više podataka biće poznato u ponedjeljak, rečeno je MONDU iz uprave ovog grada. Za sada je poznato da će ove godine u Sarajevu biti organizovan centralni program ispred BBI centra - na Trgu djece Sarajeva sa domaćim izvođačima, kao i dječiji program koji će činiti predstava i dodjela paketića.

Zenica i Mostar ni ove godine neće organizovati doček Nove godine zbog manjka novca u opštinskim kasama. Umjesto dočeka najluđe noći na otvorenom, u periodu od 20. do 31. decembra u Zenici će biti organizovano više događaja koji su u susret i povodom Nove godine, a koje će podržati Opština Zenica.

"To su Božićni koncert Kamernog i simfonijskog orekstra, zatim koncert Omladinskog hora, te koncerti Kulturno-umjetničkih društava "Željezara" i "Bosnia folk", rečeno nam je u Opštini Zenica.

U novogodišnjoj noći na Trgu mladih u Brčkom nastupiće rok grupa "Divlje jagode", najavio je ranije Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta. Novogodišnji koncert u Brčkom organizovan je pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta.

Građani Bugojna 2014. godinu će dočekati na otvorenom, uz bogat muzički program i vatromet. U poslijepodnevnim satima 31. decembra na ovom mjestu planiran je program za djecu, uz druženje s Djeda Mrazom.

U drugom dijelu programa, koji će početi u 20 sati, građane će zabavljati bugojanski solisti Edna Batić, Nedim Hadžiahmetović, Šejla Hujdur i Nedim Karadža, te lokalne grupe "Blitzkrieg", "Dva i po čovjeka" i "Acoustical Four".

Ove, kao i prošlih godina u Doboju će biti organizovanog dočeka međunarodne, kao i pravoslavne Nove godine, na raskrsnici ispred tržnog centra „Konzum“. Učesnici programa i sami detalji programa biće poznati po okončanju tenderske procedure, rekao nam je Aleksandar Novaković, službenik za javno informisanje u Doboju.

Što se tiče Trebinja i da li će u ovom hercegovačkom gradu biti organizovanog dočeka na Trgu slobode, nisu nam mogli ni potvrditi ni demantovati jer predstavnici grada nisu postigli dogovore sa izvođačima.

U novogodišnjoj noći na gradskom trgu u Prijedoru građane će zabavljati folk pjevač Slobodan Vasić i prateći orkestar. Novogodišnji program počeće od 21.30 i predviđeno je da traje do jedan čas iza ponoći.

"Već po tradiciji biće organizovan vatromet i građanima će biti služeni topli napici i sendviči. Tačno u ponoć građanima okupljenim na trgu Novu godinu će čestitati gradonačelnik Prijedora Marko Pavić", izjavila je za MONDO Snežana Tasić, portparol Administrativne službe opštine Prijedor.

Gradska uprava Prijedora već nekoliko godina u nazad organizuje i doček Dječije nove godine na istom mjestu, ali u prijepodnevnim časovima. Program počinje u 11 časova nastupom mališana iz Dječijeg vrtića "Radost" i četiri gradske osnovne škole. Uz Djeda Mraza i vatromet od konfeta, srećnu Novu 2014.godinu mališanima će čestititati gradonačelnik Prijedora Marko Pavić. Mališanima će biti podijeljeni novogodišnji paketići koje gradska uprava priprema uz pomoć prijatelja dočeka.

Anketa: Kućna varijanta na prvom mjestu

Većina građana BiH u 2014. godinu će "uploviti" sa porodicom i prijateljima, pokazuje anketa našeg portala. Prema trenutnim rezultatima MONDO mini istraživanja, više od 60 odsto građana najluđu noć će proslaviti u kućnoj varijanti, njih oko 20 odsto će sebi priuštiti doček u nekim od ugostiteljskih objekata, dok će najmanji broj ljudi izaći na trgove, odnosno putovati u inostranstvo. MONDO anketa još je u toku, a glasati možete OVDJE.

(D.V./S.S.-MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE