• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kesić: Federacija dijeli tržište

Član Glavnog odbora SNSD-a Nenad Kesić ocijenio da odluka Bahilja ima vrlo teške posljedice po privrednike u oba entiteta i cijelu BiH.

 Kesić: Federacija dijeli tržište Izvor: MONDO

Član Glavnog odbora SNSD-a Nenad Kesić ocijenio je da odluka ministra trgovine Federacije BiH Milorada Bahilja - da sve što nije prošlo inspekcijske organe FBiH ne može biti na tržištu tog entiteta, ima vrlo teške posljedice po privrednike u oba entiteta, ali i po cijelu BiH.

"SNSD traži od Vlade Republike Srpske da analizira posljedice ovakve odluke, koja predstavlja povlačenje ekonomske linije po entiteskim granicama i podjelu jedinstvenog tržišnog prostora BiH", rekao je Kesić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je ocijenio da je ova odluka federalnog ministra, kojom je onemogućeno stavljanje u promet na tržištu FBiH robe iz uvoza koja je prošla inspekcijske kontrole Srpske, pitanje ekscesne situacije ili uvod u druge podjele, koje mogu proizvesti političke implikacije.

"Tražimo od Vlade da hitno preduzme određene korake i ako treba recipročne mjere prema robama koje su prošle inspekcijsku kontrolu na području FBiH", naglasio je Kesić.

On je naveo da SNSD u potpunosti podržava sve aktivnosti koje Vlada Republike Srpske preduzima u oblasti poljoprivrede, te istakao da nisu opravdani prigovori opozicije da se malo izdvaja za taj sektor.

"Osim 60 miliona KM predviđenih u budžetu, poljoprivredi je u 2014. godini na raspolaganju i 500 miliona KM kroz razne projekte koji imaju direktne i indirektne efekte u ovoj oblasti", poručio je Kesić.

On je pomenuo i 100 miliona KM kreditnih sredstava Investiciono-razvojne banke Srpske za otkup poljoprivrednih proizvoda, roda 2014. godine.

"Ta sredstva su na raspolaganju svim otkupljivačima i prerađivačima. Obezbjeđenjem ove kreditne linije ne postoji razlozi da se ne otkupe svi poljoprivredni proizvodi koji budu predstavljali tržišni višak", smatra Kesić.

On je pohvalio aktivnosti Vlade Srpske na zaštiti domaće proizvodnje, ističući da kod bivšeg ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH nijedna inicijativa Ministarstva poljoprivrede i Vlade Srpske nije naišla na razumijevanje.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE