• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajlije odale počast Nelsonu Mandeli

Građani Sarajeva ispred Akademije likovnih umjetnosti odali počast preminulom predsjedniku Južnoafričke Republike Nelsonu Mandeli.

 Sarajlije odale počast Nelsonu Mandeli Izvor: MONDO

Valentina Pelizer, aktivista Mreže za izgradnju mira, koja je organizovala današnje okupljanje, rekla je da je cilj isključivo bio odavanje počasti Mandeli kao osobi koja je ljudima u svijetu pokazala drugačiji način borbe za ravnopravnost i slobodu.

Ovom događaju prisustvovali su i Dervo Sejdić i Jakob Finci, koji su naveli da svojim prisustvom žele pokazati poštovanje djelima Mendele. "Velikani kao što je Mandela odlaze, ali ljudi treba da iskoristite njihove ideje i stavove koji se vijekovima mogu koristiti kao vodilja", rekao je Finci.

Sejdić je istakao da BiH ima šta naučiti od velikana Mandele i njegovog životnog puta. "BiH je u torovima, zakovana, etnički totalno podijeljena, a što je ne čini prosperitetnom. Onog momenta kada riješimo probleme koji nas blokiraju, bićemo na Mandelinom putu", rekao je Sejdić.

U selu Kunu na sjeveroistoku Južnoafričke Republike danas je sahranjen bivši predsjednik Nelson Mandela uz rituale i tradicije Kosa plemena, kome Mandelin Tembu klan pripada.

Sahrani su prisustvovali članovi porodice, aktuelni i bivši šefovi države, predstavnici Afričkog nacionalnog kongresa i Afričke unije, 15 plemenskih vođa, sveštenstvo i drugi zvaničnici.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE