• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Interpol traži četvoro državljana BiH

Kancelarija Interpola u Zagrebu raspisala je potjernicu za četvoro državljana BiH.

 Interpol traži četvoro državljana BiH Izvor: MONDO

Kancelarija Interpola u Zagrebu raspisala je potjernicu za četvoro državljana BiH, optuženih za učešće u hakerskom napadu na hrvatsku Agenciju za komercijalnu djelatnost, sa čijeg računa su uzeli oko 232.000 evra.

Državljani BiH djelovali su sa područja Republike Srpske i, s obzirom na to da su nedostupni hrvatskom pravosuđu, za njima je raspisana Interpolova potjernica, prenose hrvatski mediji.

Za kompjutersku prevaru opštinsko tužilaštvo u Zagrebu optužilo je šest osoba, od kojih su Mateo Đ. (20) i Anita M. (31) državljani Hrvatske i oni se nalaze u pritvoru.

Zagrebačko tužilaštvo zatražilo je da državljanima Hrvatske bude produžen pritvor, a državljanima BiH određen pritvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela.

Optužnica ih tereti da su izvršili hakerski napad na Agenciju za komercijalnu djelatnost i sa njenih računa prebacivali novac na tekuće račune koje su na svoje ime otvorili u više banaka.

U 19 navrata skinuli su oko 232.000 evra i taj novac su podijelili između sebe.

Cijela priča otkrivena je u septembru, kada Agencija nije mogla da uđe na stranice svog internet-bankarstva i tada im je javljeno da su im stranice nedostupne.

Detaljnijom provjerom ustanovili su da im nedostaje znatan iznos, nakon čega se uključila policija.

Banjalučke "Nezavisne novine" u septembru su objavile da je dvadesetdvogodišnjak iz Prijedora označen kao organizator ove međunarodne kriminalne grupe, koja je putem elektronskih transakcija novca izvršila pljačku. Kao njegova desna ruka navodi se dvadesetčetvorogodišnjak iz Banjaluke.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE