• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandar Vučić ličnost 2013. godine

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić proglašen je za ličnost 2013. godine u izboru Nezavisnih novina.

 Aleksandar Vučić ličnost 2013. godine  Izvor: MONDO

"Uz jedno veliko "Hvala", ne samo u lično ime, nego i u ime građana Srbije, a uvijek je u Banjaluci lako biti iz Srbije. A i sa svima drugima imamo i možemo da unapređujemo najbolje moguće odnose. U budućnosti ćemo živjeti ne samo u miru, nego i bolje nego do sada. Zahvalan sam predsjedniku Nikoliću i premijeru Dačiću, jer bez njih dvojice teško da bismo mogli da postignemo sve što smo započeli. Ali, prije svega zahvaljujem se građanima Srbije koji teško žive, ali koji žele da vide da pravda dolazi i do njihovih vrata, da se kriminal ne isplati, a da marljivost i reforme daju rezultate" poručio je Vučić.

"Srbija će i dalje biti faktor stabilnosti u regionu, neko ko voli Republiku Srpsku, ali i poštuje ostale", istakao je Aleksandar Vučić.

"Obećavam narodu u Srbiji i RS, da ćemo mi kao rukovodstva zemlje i entiteta, uvijek naći dovoljno načina da sarađujemo poštujući Dejtonski sporazum i BiH, naći dovoljno načina da ekonomski pomognemo, ali i da poštujemo druge narode u BiH. Jer, kad bismo drugačije gledali, mi Vučići bismo uvijek ostali pola- pola, a ne možete jedno da podijelite".

"Nagradu posvećujem građanima Srbije", rekao je Vučić.

Najbolji ministar u Vladi Federacije BiH je ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, koji je osvojio 3858 glasova.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što danas primam ovu veoma značajnu nagradu i priznanje. Zahvaljujem se svma koji su prepoznali naš rad" rekao je Mašić koji se zahvalio i svom timu, bez koga, kao je rekao, svi postignuti rezultati ne bi bili mogući. Mašić je najavio i nastavak reforme obrazovanja u Federaciji BiH.

Najbolji ministar u Vladi RS je ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić.

"Zadovoljstvo mi je što je prepoznat naš rad koji je rezultirao ovako vrijednom nagradom. Obećavam da ćemo nastaviti naš rad i da ćemo još, narodski rečeno, dodati gas na tom polju", poručio je Jovičić u svom obraćanju, te se zahvalio svojim saradnicima. Ministar se zahvalio i sredstvima javnog informianja koje su prezentovali rad policije, ponekad čak i kritički čime su doprinijeli, kao je naglasaio, još boljem radu.

Najbolji ministar u Savjetu ministara BiH je ministar bezbjednosti Fahrudin Radončić.

Uz zahvalnost Nezavisnim novinama i čitaocima koji su prepoznali napore ovog ministarstva i agencija za provođenje zakona, Radončić je istakao da su svi zajedno u prvi plan stavili borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Sedmogodišnji dječak Gojko Đurić ovogodišnji je dobitnik nagrade za podvig godine "Jelena Trikić", koji se sam brine o bolesnom ocu i domaćinstvu.

Malom Gojku priznanje i novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM, uručio je Dragan Jerinić, zamjenik direktora "Nezavisnih novina". Hrabri dječak svima se zahvalio na priznanju i nagradi.

Nagrada  za privrednika godine, zbog izuzetnih poslovnih rezultata ove godine dodijeljena generalnom direktoru "Telekomunikacija Republike Srpske" Goranu Vlaoviću.

"Zahvaljujem se u ime kompanije M:tel na ovom prestižnom priznanju. U ovo teško vrijeme M:tel je postigao respektabilne rezultate i postavio čvrste temelje za još bolje rezultate" rekao je Vlaović. Pored poslovnih rezultata, Vlaović je istakao i donatoski rad ove kompanije, gdje su između ostalog pomogli malom Gojku.

Prestižnu nagradu za novinara godine "Nikola Guzijan" "Nezavisne novine" dodjeljuju novinarima iz Bosne i Hercegovine za doprinos razvoju istraživačkog novinarstva i profesionalnih standarda u novinarstvu. Nagradu koja nosi ime istaknutog novinara i pjesnika, jednog od osnivača "Nezavisnih novina", dobio je Goran Milić, direktor vijesti i programa Al Jazeera Balkans.

"Hvala Nezavisnim na ovom velikom priznanju. Hvala svima koji su u tome sudjelovali, jer mislim da rade teži posao od ovog mog. Moja nagrada ima posebnu poruku, jer da mi je neko prije 20 godina da ću kao direktor Al Jazeere dobiti ovu nagradu u Banjaluci, rekao bih mu da nije nomalan",  rekao je uvijek duhoviti Milić.

U Kristalnoj dvorani Hotela "Bosna" u Banjaluci održana je svečanost proglašenja ličnosti godine, koju organizuju Nezavisne novine. Gost izbora "Ličnost 2013. godine" je hrvatski pjevač Petar Grašo.

Dobitnici

Dosadašnji dobitnici priznanja za ličnost godine bili su i teniser Novak Đoković, predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, premijer Crne Gore Milo Đukanović, bivši američki ambasador Kliford Bond, Rafi Gregorijan, nekadašnji supervizor OHR-a za Brčko, Milorad Dodik, dok je bio premijer RS-a, bivši visoki predstavnik Miroslav Lajčak, zatim lider SDA Sulejman Tihić i Tanja Fajon, predstavnica Evropskog parlamenta za liberalizaciju viznog režima zemljama zapadnog Balkana.

(MONDO, Foto: RTRS)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE