• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Erasmus" bez podrške ministarstava

Ministarstvo civilnih poslova BiH uputilo dopise nadležnim ministarstvima u vezi orazovnog programa "Erasmus", ali nije dobilo pozitivna mišljenja.

 "Erasmus" bez podrške ministarstava Izvor: MONDO

Ministarstvo civilnih poslova BiH uputilo je dopise svim nadležnim ministarstvima u vezi programa za obrazovanje "Erasmus", ali nije dobilo pozitivna mišljenja zbog čega ovaj projekat nije upućen u dalju realizaciju, rekla je Srni portparol ovog ministarstva Zorica Rulj.

Ona je napomenula da je nadležnost Ministarstva civilnih poslova u oblasti obrazovanja koordinirajuća, što znači da je neophodna saglasnost svih ministarstava nadležnih za oblast obrazovanja na svim nivoima kako bi projekat bio realizovan.

"I u ovom slučaju Ministarstvo civilnih poslova je uradilo svoj dio posla, odnosno uputili dopise svim nadležnim ministarstvima i nismo dobili pozitivna mišljenja", pojasnila je Rulj.

Prema navodima medija, studenti i đaci iz BiH, iako su pozvani, neće učestvovati u najvećem evropskom programu za obrazovanje, vrijednom 14,7 milijardi evra.

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović uputio je dopis šefu Misije BiH pri EU ambasadoru Igoru Davidoviću da BiH neće učestvovati u najvećem programu EU za obrazovanje, podršku i obuku mladih ljudi, jer nije prikupljena saglasnosti na svim nivoima vlasti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE