• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinju provjere sumnjivih bogataša?

Poreska uprava FBiH će se sljedeće više godine pozabaviti provjerama građana i poreskih obveznika koji se svjesno bave prevarama.

 Počinju provjere sumnjivih bogataša? Izvor: MONDO

Ističući da neki građani imaju vrijednu imovinu, a nisu zaposleni, Arifović navodi da u tim slučajevima trebaju biti primijenjene integrisane istrage.

Arifović je rekao za "Dnevni avaz" da tužilaštva vrlo često traže podatke od Poreske uprave za određena lica koji se bave kriminalnim aktivnostima, pranjem novca, dilovanjem narkotika, trgovinom ljudima i korupcijom.

"Neko od koruptivnog novca može kupiti kuću, vikendicu, 10 poslovnih prostora, a mi nemamo mogućnost da vidimo porijeklo tog novca, da li je to kredit, da li je novac posuđen ili pak potiče od nezakonitih aktivnosti", kaže Arifović.

Prema njegovim riječima, česti su i slučajevi gdje vlasnik ima zvanično prikazan biznis sa malim prometom, ali posjeduje ogromnu imovinu.

"Moramo obratiti više pažnje na građane koji ne prijavljuju imovine, ne plaćaju poreze. Plan je da se kod sumnjivih poreskih obveznika intezivnije u isto vrijeme radi i na kontrolama, ali i istragama u što trebaju biti uključene i druge agencije za provođenje zakona", istakao je Arifović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE