• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dokić o Silajdžiću, poslanici napustili sjednicu

Poslanici Stranke za BiH, nakon Dokićevog izlaganja, napustili sjednicu Predstavničkog doma, jer "ne žele da budu dio suđenja" svom lideru.

 Dokić o Silajdžiću, poslanici napustili sjednicu  Izvor: MONDO

Poslanik PDP-a Branko Dokić rekao je na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da je Haris Silajdžić u funkciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u svojim govorima u Savjetu bezbjednosti UN i Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope zloupotrijebio podatke kako bi poslao pogrešnu, netačnu i štetnu sliku o BiH, a na štetu srpskog naroda.

Dokić je tokom uvodnog izlaganja podsjetio da Silajdžić za ove istupe nije imao saglasnost Predsjedništva i predložio Predstavničkom domu da se ogradi od ovih njegovih govora i da ih okarakteriše kao štetne po vitalni interes BiH te da svaki neusaglašeni nastup izvan granica BiH bilo kojeg člana Predsjedništva stavi na dnevni red i opredijeli se o njihovom sadržaju.

Poslanici Stranke za BiH (SBiH), nakon Dokićevog izlaganja, napustili su sjednicu Predstavničkog doma dok traje rasprava ovoj tački dnevnog reda, uz obrazloženje da "ne žele da budu dio suđenja" svom lideru.

Silajdžićeve govore u UN i Savjetu Evrope Rifat Dolić iz Demokratske narodne zajednice (DNZ) BiH okarakterisao je kao "neprimjerene" njegovoj tadašnjoj funkciji i govorima koji ne doprinose izgradnji povjerenja i konsenzusa potrebnih BiH na putu ka EU.

Momčilo Novaković iz SDS-a rekao je da niko odavno nije bolje ujedinio srpski narod u RS kao ovi govori Harisa Silajdžića.

Kao još jedan rezultat Silajdžićevih istupa Novaković je naveo reakciju međunarodne zajednice da neće biti tolerisani stavovi koji proizvode sukob u BiH.

U Silajdžićevu odbranu stao je poslanik SDP-a BiH Denis Bećirović, dok poslanici SDA nisu učestvovali u raspravi.

Poslanici SBiH ranije su najavili spremnost lidera stranke da prisustvuje raspravi o ovoj tački dnevnog reda, ali je Silajdžić svoj nedolazak na današnju sjednicu, na koju je bio pozvan, opravdao.

Rasprava o Silajdžićevim govorima u Savjetu bezbjednosti UN i Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope pokrenuta je na inicijativu Branka Dokića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE