• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga o zločinima u slučaju "Sijekovac"

Tužilaštvo BiH vodi istragu o ratnim zločinima u slučaju "Sijekovac" iz 1992. godine, potvrdila je Srni portparol Tužilaštva BiH Selma Hećimović.

 Istraga o zločinima u slučaju "Sijekovac"  Izvor: MONDO

Hećimovićeva s ciljem istrage nije željela da konkretno precizira o kojem predmetu je riječ i pod kojom oznakom je zaveden u Tužilaštvu BiH.

Rukovodilac Operativnog tima za traženje nestalih lica RS Goran Krčmar rekao je Srni da vjeruje da je riječ o slučaju 59 lica, od čega 23 djece, koja su ubijena u maju 1992. godine u Sijekovcu kod Broda.

Krčmar je podsjetio da je federalna Komisija za traženje nestalih lica 2004. godine po nalogu Kantonalnog suda u Zenici ekshumirala ove posmrtne ostatke, od kojih se dio nalazi u Centru za obdukciju u Visokom, ali da ta tijela iz njemu nerazumljivih razloga i zbog nepoznatih okolnosti još nisu identifikovana.

"Već četiri godine očekujemo identifikaciju tih tijela", istakao je Krčmar, dodajući da raspolaže operativnim saznanjima da je riječ o licima iz istočne BiH, ali da ipak očekuje da to zvanično potvrdi DNK laboratorija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE