• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest BiH zbog prestanka isporuke gasa

Ministar inostranih poslova BiH poslaće pismo ministrima inostranih poslova Rusije i Ukrajine u kojem će izraziti protest zbog prestanka isporuke gasa

 Protest BiH zbog prestanka isporuke gasa Izvor: MONDO

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj poslaće danas pismo ministrima inostranih poslova Rusije i Ukrajine u kojem će izraziti protest zbog nenajavljenog i neodgovornog prestanka isporuke gasa u BiH.

Ambasador Rusije u BiH Konstantin Šuvalov potvrdio je danas Alkalaju da je razlog nestanka plina rusko-ukrajinski spor, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova (MIP) BiH.

MIP BiH se obavezao da će uraditi sve što je u njegovoj moći s ciljem prikupljanja relevantnih informacija o tome koliko bi trenutna kriza mogla trajati i kakve su perspektive rješavanja problema.

Alkalaj je jutros razgovarao i sa federalnim premijerom Nedžadom Brankovićem i predsjednikom Vlade Kantona Sarajevo Besimom Mehmedovićem kako bi se koordinisale aktivnosti radi prevazilaženja aktuelne krize izazvane potpunim prestankom dotoka plina u BiH, navodi se u saopštenju.

BiH juče je potpuno obustavljena isporuka gasa iz Rusije i Ukranije.

Rusija je prošle sedmice potpuno prekinula isporuku gasa Ukrajini, a juče je potpuno obustavljena isporuka ruskog gasa preko Ukrajine ka evropskim zemljama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE