• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH nestalna članica SB-a?

Italijanski ambasador u BiH Alesandro Falavolito izrazio je nadu da će BiH biti izabrana za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN.

 BiH  nestalna članica SB-a?  Izvor: MONDO

Tokom susreta sa ministrom inostranih poslova BiH Svenom Alkalajem, Falavolita je prenio stav Italije da je sistemu Organizacije Ujedinjenih nacija potrebna široka reforma, naročito Savjeta bezbjednosti i da bi se tom reformom trebala dati veća pažnja manjim zemljama, saopšteno je iz MIP-a BiH.

Alkalaj je istakao da BiH podržava reformu Savjeta bezbjednosti, te predstavio Falavoliti kandidaturu BiH za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN za period 2010-2011. godina.

Falavolita je prenio Alkalaju da su italijanske kompanije zainteresovane za ulaganje u BiH, naročito u energetskom sektoru, te naglasio da su u tom smislu već uspostavljeni konkretni kontakti italijanskih kompanija i vlasti u BiH.

U saopštenju se navodi da je Alkalaj izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja italijanskih kompanija, ističući da bi ovakve projekte trebalo podsticati i unapređivati, i putem bilateralne saradnje i regionalne incijative. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE