• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Tražićemo otete nadležnosti

Premijer RS je optužio međunarodnu zajednicu za nesprovođenje Dejtona i poručio da će RS tražiti da joj se vrate otete nadležnosti.

 Dodik: Tražićemo otete nadležnosti Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je da je međunarodna zajednica napravila ogromnu grešku ne sprovodeći Dejtonski sporazum nego "duh Dejtona" i poručio da će RS tražiti da joj se vrate otete nadležnosti.

Dodik je najavio da će zahtjev za povratom nadležnosti biti osnova koncepta RS u procesu ustavnih promjena i poručio da niko ne treba da sumnja da će vlasti RS u tome uspjeti.

Premijer RS je u intervjuu "Večernjim novostima", povodom 9. janura Dana RS, rekao da je opstanak Srpske važniji od pristupanja EU.

"Svako pitanje nadležnosti RS za nas je važnije od EU. Da bude potpuno jasno - za nas evropske integracije nisu pitanje života i smrti. Važnija nam je Srpska nego da jurimo procese u kojima nam samo neko nešto obećava, a veliko je pitanje šta će od toga biti", izjavio je Dodik.

Ističući da nije protiv EU, nego protiv nerealnog optimizma koji se širi u vezi sa tim, Dodik je primjetio da nijedna članica EU nije spremna da žrtvuje svoje nacionalne interese za EU, pa ne mora ni RS.

"Samo od nas se traži da budemo dobri i da ukinemo sve što imamo, nebismo li jednom doživjeli da budemo dobri momci, a i dalje smo loši. Ne namjeravam da o onome ko loše misli o meni mislim bilo šta dobro. Uostalom da su mislili dobro ovom regionu, ne bi ni dozvolili da bude rata", ocijenio je Dodik.

Premijer RS ocijenio je da je pretjerano pristajanje na uslovljavanje kontraproduktivno i poručio da vlasti RS neće biti poltroni.

Dodik je rekao da RS zna kako će se boriti sa posljedicama svjetske ekonomske krize i naveo da su vlasti Srpske stvorile poslovno okruženje koje neće zaustaviti investitore.

On je rekao da RS u krizu ne ulazi sa praznim budžetom i naglasio da se taj novac neće trošiti na špekulantske poslove, nego da će biti u funkciji održavanja nivoa zaposlenosti i privrede.

"Naša šansa je upravo u tome što nismo prezaduženi i zato što je kod nas ekonomija bazirana na patriotizmu - ovdje se ne radi samo da se zaradi, nego i zato što se voli RS. Zato ovdje niko neće biti gladan", poručio je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE