• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Srpsku nema zime!

Vlada RS rezervisala je određenu količinu mazuta u Rafineriji nafte Brod koji će lokalne zajednice koristiti umjesto gasa

 Za Srpsku nema zime! Izvor: MONDO

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je Vlada u Rafineriji nafte Brod rezervisala određenu količinu mazuta, koja će biti dostavljena lokalnim zajednicama da bi ovaj energent mogle da upotrijebe umjesto gasa.

''Nećemo oklijevati i istog trenutka mazut ćemo staviti na raspolaganje'', rekao je Dodik novinarima u Banjaluci i istakao da problem zbog grijanja imaju Istočno Sarajevo, Milići i Zvornik koji je prije nekoliko godina imao i mogućnost da se grije na mazut, ali je dio opreme rashodovan i prodat.

On je ocijenio da će nadležnim organima trebati dvadesetak dana da stvore alternativna rješenja za grijanje.

''Ovo je prilika da vidimo na koji način u narednoj godini riješiti ovo pitanje kako u budućnosti ne bi došli u ovakvu situaciju. O tome ćemo planove praviti sa lokalnim zajednicama'', dodao je Dodik i istakao da je jutros održan sastanak štaba Republičke uprave civilne zaštite da bi se razmotrilo na koji način se ubuduće taj problem može prevazići.

Govoreći o prestanku rada Fabrike glinice ''Birač", Dodik je naveo da ova firma ima mogućnost da značajan dio proizvodnje prebaci na mazut i da se danas radi na procjeni kako da se ovom privrednom subjektu pomogne.

''Vlada ima oskudne mogućnosti da mu pomogne, ali nastojaćemo da vidimo kako to možemo učiniti. Jedan dio proizvodnje vezan je isključivo za gas i tu se ništa ne može učiniti'', ocijenio je Dodik i izrazio nadu da ''Birač'' neće odustati i da kriza neće dugo trajati.

Premijer RS je istakao da je Srpska energetski stabilnija i nezavisnija, nego mnoge zemlje u okruženju.

Dodik je uvjeren da će problem snabdijevanja gasom danas biti otklonjen razrješenjem sukoba Rusije i Ukrajine, uz posredovanje EU.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE