• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Političari nedorasli izazovima EU"

Vršilac dužnosti visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan izjavio je da izabrani funkcioneri u BiH ne preuzimaju odgovornost.

 "Političari nedorasli izazovima EU" Izvor: MONDO

On ne vidi da odgovaraju izazovima kao što je proces pristupanja EU. Gregorijan je dodao da je u posljednje dvije godine uloga OHR-a bila u pomaganju kako bi se došlo u situaciju da domaći političari preuzmu odgovornost u BiH, ali da je frustrirajuće što do toga nije došlo.

"To najočiglednije pokazuje i to da je OHR još prisutan ovdje, upravo zbog toga što izabrani funkcioneri ne preuzimaju odgovornost u ovoj zemlji", rekao je Gregorijan sinoć za Alternativnu televiziju.

Govoreći o funkciji vršioca dužnosti visokog predstavnika, Gregorijan je rekao da on odgovara za svakodnevni rad OHR-a i da to obavlja redovno, kao i što je bio slučaj kada su i Kristijan Švarc-Šiling ili Miroslav Lajčak bili van BiH.  Na pitanje ko bi mogao mogao da zamijeni Miroslava Lajčaka na mjestu visokog predstavnika u BiH, Gregorijan je ocijenio da bi EU trebalo da se saglasi o jednom kandidatu, te izrazio očekivanje da će Lajčakov nasljednik biti poznat do 1. marta.

Komentarišući krivičnu prijavu koju je ranije Vlada Republike Srpske podnijela protiv njega, Gregorijan je rekao da ne očekuuje da će doći do "bilo čega konkretnog iz te prijave".
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE