• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština: Svi u klupama i kaputima

Narodna skupština RS nastavila je raspravu o Informaciji Vlade RS o mjerama za ublažavanje negativnih efekata svjetske krize.

 Skupština: Svi u klupama i kaputima Izvor: MONDO

Tokom cjelodnevne rasprave u utorak predstavnici vladajuće koalicije branili su Vladine mjere kao dobre, dok je opozicija iznijela niz kritika uz stav da je taj dokument loš i nepotpun.

Zabilježeno je nekoliko "jako zanimljivih"  momenata, svojstvenih srpskim parlamentarcima (slučaj "kaputi"), kao i već "viđeni problemi s retorikom" premijera Srpske Milorada Dodika.

Bilo kako bilo, poslanici bi, u nastavku zasjedanja (u istom ili sličnom stilu, vidjećemo) trebalo da utvrde i stav parlamenta RS o ustavnom položaju Brčko Distrikta BiH u Ustavu BiH, sa ciljem okončanja režima supervizije i arbitraže.

U Informaciji Vlade RS govori se o pripremljenom amandmanu na Ustav BiH koji je pripremio Savjet ministara BiH.

Amandmanom je regulisano i da je Ustavni sud BiH nadležan da odlučuje o bilo kom sporu u vezi sa zaštitom utvrđenog statusa i ovlaštenja Brčko Distrikta koji se može javiti "između jednog ili više entiteta" i distrikta po Ustavu BiH i odlukama Arbitražnog tribunala.

Poslanici bi trebalo da utvrde stav parlamenta RS o ustavnom položaju Brčko distrikta u Ustavu BiH, sa ciljem okončanja režima supervizije i arbitraže.

(agencije / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE